SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi tror Brann tar vinterens femte seier

Petter Strand ble matchvinner for Brann i treningskampen mot Rosenborg sist søndag. Foto: Rune Johansen

Petter Strand ble matchvinner for Brann i treningskampen mot Rosenborg sist søndag. Foto: Rune Johansen

Av

Brann og Lars Arne Nilsen har noe på gang nå. De bør innkassere en ny seier i fredagens treningskamp mot Glimt.

DEL

OddstipsFredagens langoddsprogram er variert. Det spilles blant annet kamper i tysk 1. Bundesliga, i 2. Bundesliga, i fransk Ligue 1, i spansk La Liga, og det er en interessant treningskamp mellom Brann og Bodø/Glimt i Marbella. I tillegg er det som vanlig på en fredag full serierunde i fransk Ligue 2 og på nest øverste nivå i Nederland. Ellers spilles den femte runden i NM-sluttspillet i ishockey, og det er playoffkamper i Tyskland, Danmark og KHL. Allerede klokken 1205 går startskuddet for den sjetteetappen av Paris-Nice.

Fredag kan du stikke av med 513 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Brann – Bodø/Glimt 2,00 – 3,60 – 2,60 H (spillestopp kl. 1255)

Klikk her for å levere dette spillet

Det nærmer seg seriestart i eliteserien, men det er ikke sikkert at Brann-trener Lars Arne Nilsen sender utpå serielaget for å møte Bodø/Glimt i den nest siste oppkjøringskampen til seriestart.

En ting som iallfall er sikkert er at Daouda Bamba, som har spilt lite i vinter, vil få spilletid i Glimt-kampen fredag.

Brann er ubeseiret i vinterens treningskamper. Lars Arne Nilsen sine menn startet med å vinne 2–1 mot 1. divisjonslaget Nest-Sotra. Deretter ble det 1–1 mot Start i en litt rufsete kamp på Gran Canaria.

Brann har vist solide takter i de tre siste treningskampene, hvor de har møtt eliteseriemotstand. Bergenserne snudde 0–1 til 3-1-seier mot Kristiansund for drøye tre uker siden.

Med 3–0 over FK Haugesund i Vestlandshallen like før avreise til Marbella viste Brann-laget at de er i form drøye to uker før seriestart i Eliteserien.

1-0-seieren mot Rosenborg sist helg var et varsku. Den kampen viste at Brann mener alvor denne sesongen.

Kampen mellom Brann og Bodø/Glimt vises direkte på ba.no. Klikk på denne enken for å se kampen fra klokken 1300.

Glimt har ikke vært stort dårligere. Nordlendingene har vunnet seks av sine syv treningskamper i år, uten å slippe inn mål i noen av dem!

De startet med å slå sine naboer i nord, Mjølner og Junkeren, 9–0 og 7–0. Så fulgte 3–0 over Tromsdalen, og deretter tok de en oppsiktsvekkende 5-0-seier mot Strømsgodset.

3–0 over Aalesund lar seg også høre, før det eneste tapet så langt kom, med 2-3-nederlag for Vålerenga i Oslo. Mandag møtte de Start i Spania, og vant 1–0. Nå venter Brann.

Det blir en interessant kamp. Det er to bergensere med en fortid på Stadion som styrer Glimt. Kjetil Knutsen er hovedtrener, og denne sesongen har han fått med seg tidligere Brann 2-trener Morten Kalvenes som assistenttrener. De to samarbeidet i Åsane i 1. divisjon i 2015 og 2016.

Brann har gjort en del endringer i stallen sin. Håkon Opdal, Jesper Löfgren, Kristoffer Løkberg, Marcus Mehnert, Eirik Holmen Johansen og Petter Strand er nye ansikter i Brann-troppen. Særlig Løkberg og Strand har vist at de har egenskaper som vil være med på å løfte Brann-laget denne sesongen.

Det har også forsvunnet noen spillere. Keeper Samuel Sahin-Radlinger er tilbake i Hannover 96 etter at låneavtalen var ferdig. I tillegg har Halldor Stenevik (Strømsgodset), Peter Orry Larsen (Aalesund), Daniel Braaten (Stabæk), Deyver Vega (Vålerenga) og Steffen Lie Skålevik (Sarpsborg 08) forlatt Bergen. Alt i alt virker det som bergenserne er kommet styrket ut av vinterens shopping.

Selv om Glimt har levert i vinterens kamper, så har de møtt svakere motstand enn Brann i kampene sine. Fredag skal de bryne seg på et Brann-lag som etter alle solemerker skal ligge et godt stykke over dem på eliteserietabellen. Jeg tror Glimt går på vinterens første tap når de møter Brann i Marbella. Oddsen på Brann-seier 2,00. Det er ok, slik jeg ser det. Denne kan imidlertid ikke spilles som singel. Vi bruker den derfor i en dobbel.

Doncaster Rovers – Barnsley 2,65 – 3,15 – 2,20 B (spillestopp kl. 2040)

Doncaster viser en nedadgående formkurve. De står uten seier i de fem siste kampene, men er fortsatt inne på en playoffplass. Før helgens serierunde ligger de på sjetteplassen som er den siste playoffplassen, men de er kun ett poeng foran Peterborough.

Doncaster spilte 1–1 mot payoffjagende Blackpool på tirsdag. Det poenget kan ha vært en oppkvikker for Grant McCann sitt mannskap.

Hjemme på Keepmoat Stadium har de hatt et godt tak på Barnsley. De har kun ett tap på de fem siste hjemmekampene mot fredagens motstander. Tapet kom i januar 2011.

Det er ikke bare Barnsley som har fått hatt problemer på Keepmoat Stadium. Doncaster er ubeseiret i de ni siste hjemmekampene på rad, hvorav seks av dem er vunnet.

Offensivt har Donny vært veldig bra. De har scoret to mål eller mer i åtte av de ni hjemmekampene.

Barnsley får en formidabel oppgave, men de har vært soide på bortebane i 2019. De står før fredagens match med syv hjemmekamper på rad uten tap. The Tykes har faktisk bare tapt tre av de siste 18 bortekampene denne sesongen.

Barnsley henger derfor fortsatt med i kampen om en direkte opprykk. De ligger på annenplass med 74 poeng før fredagens kamp. Opp til serieleder Luton er det fem poeng, men Sunderland er kun fire poeng bak dem på tabellen, og the Blackcats har én kamp mindre spilt enn Barnsley. Således har ikke Barnsley råd til å tape poeng i denne kampen.

Begge lagene har mye å spille for i denne kampen. Doncaster trenger poeng for å beholde playoffplassen, mens Barnsley må tre poeng for å beholde grepet om annenplassen.

Jeg tror Barnsley vinner denne matchen. De viser best form, og jeg tror også bestemt at de har størst kapasitet 2,20 i odds er spillebart. Denne kan spilles som singel, men vi bruker den i en spenstig dobbel sammen med Brann.

Fredagens dobbelttips er Brann + Barnsley. Denne kombinasjonen gir 4,40 i odds. Spillestopp er klokken 1255.

Klikk her for å levere dette spillet