SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Størst press på Arsenal

Arsenal og Alexis Sanchez har presset på seg før London-derbyet mot Chelsea.

Arsenal og Alexis Sanchez har presset på seg før London-derbyet mot Chelsea. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Arsenal og Alexis Sanchez trenger en seier mot Chelsea for ikke å bli hektet i toppen.

DEL

MidtukekupongenMidtukekupongen er denne uken flyttet frem til tirsdag. Åtte av kampene spilles tirsdag, men de øvrige kampene på bongen avvikles onsdag.

Bonuspotten har økt betydelig i løpet av julen. Nå er den oppe i hele 2,7 millioner kroner. Pausepotten er på cirka 130 000 kroner.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er tirsdag klokken 2040.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Manchester City - Watford H

Etter 18 strake trepoengere klarte Manchester City bare uavgjort borte mot Crystal Palace sist. City var faktisk utrolig nære ved å tape. Crystal Palace fikk straffe på overtid, men keeper Ederson reddet. Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne ble skadet i kampen på Selhurst Park og vil bli savnet. Pep Guardiolas menn skal likevel være såpass sterke at de vinner greit mot et formsvakt Watford-lag. Watford har ikke vunnet borte mot City siden 1987! De vinner ikke i 2018 heller.

2. Swansea City - Tottenham B

Spurs har funnet formen igjen. Nå har de vunnet fem av de seks siste kampene. Det eneste tapet i denne perioden kom mot serieleder Manchester City. Tottenhams toppscorer Harry Kane har måttet stå over flere treninger før kampen mot Swansea, og det er mulig at han ikke spiller tirsdagens kamp. Swansea tok en sjelden seier sist. De lå under 0-1 mot Watford, men snudde og vant 2-1. Det var en god start for lagets nye manager, Carlos Carvalhal. Ki Sung-yueng og Kyle Bartley er fortsatt ute. De blir savnet. Tottenham skal ta tre poeng i Wales, noe annet er rett og slett ikke godt nok.

3. West Ham United - West Bromwich Albion H

West Ham har kun vunnet én av de siste fem kampene. De snudde 1-2 til 3-2 mot Bournemouth, men the Cherries utlignet helt på tampen. Dermed ble det kun ett poeng. West Brom burde vunnet mot Everton på Boxing Day, men kampen endte 0-0. De tok også ett poeng mot Arsenal på nyttårsaften. Det var West Broms 19 kamp på rad uten seier. Nacer Chadli og James Morrison er fortsatt på skadelisten. Salomon Rondon er usikker. Jeg satser på en hjemmeseier.

4. Southampton - Crystal Palace B (U)

Alex McCarthyfår antakeligvis fornyet tillit i Soton-målet. Målfarlige Charlie Austin er suspendert, og det er et stort minus for Southampton. Crystal Palace eneste tap på de ti siste kampene kom mot Arsenal. Mot Manchester City bommet de på et straffe spark på overtid. Southampton er helt ute av form, og jeg tror de taper på hjemmebane mot et Palace-lag i fremgang. Men Palace eneste borteseier mot Southampton i toppserien på de siste 17 forsøkene kom i november 1990. Det gjør at jeg tar med en U, for sikkerhets skyld.

Sjekk vårt forslag til råtips:

Feil favoritt hos Norsk Tipping? 

5. Arsenal - Chelsea B (HU)

Brennhett London-derby. Arsenal skuffet stort da de kun klarte 1-1 mot svake West Brom på nyttårsaften. Nå ligger Arsenal på femteplass med seks poeng opp til Liverpool på fjerdeplassen, men de har én kamp mindre spilt. Formsterke Chelsea kjørte over Stoke på lørdag og vant hele 5-0, men de har kun vunnet én av de syv siste bortekampene mot rivalene fra Nord-London. Viktige poeng står på spill i denne kampen, så det kan være lurt å helgardere denne, tror jeg.

6. Wolverhampton Wanderers—Brentford H (U)

Wolves er suveren serieleder i Mesterskapserien. De er ni poeng foran Derby som innhar annenplassen. De har ikke tapt en kamp siden oktober. Danny Batth er suspendert hos Wolverhampton. Ollie Watkins, Alan Judge og Kamohelo Mokotjo må testes hos bortelaget. Brentford har vunnet de tre siste kampene, og den danske spissen Lasse Vibe har vist god målteft i de siste kampene. Hjemmelaget er favoritter, men de har vist svakhetstegn i det siste. Jeg velger derfor å putte på en U.

7. Fulham - Ipswich Town H

Fulham har vist fine takter i de siste kampene. Selv om de lå under 0-2 mot Hull City, så kom de tilbake og to scoringer av Aboubakar Kamara sikret ett poeng.  Lucas Piazon har nylig gjort comeback. Ipswich har en del skader. Fulham har hatt et godt tak på Ipswich. De har vunnet de tre siste kampene mot dem. Ipswich har ikke hatt noen god jul. De har kun én seier på de fem siste kampene. Jeg holder en knapp på hjemmelaget.

8. Reading FC—Birmingham City H (U)

Reading er hardt rammet av skader. Jordan Obita, Stephen Quinn, Joesph Mendes og Callum Harriott er alle på skadelisten. Bunnlaget Birmingham tok en sterk seier mot Leeds sist. Det var lagets første trepoenger siden 18. november. Che Adams og Isaac Vassell savnes. Denne matchen kan bli tett og jevn. Derfor velger jeg å bruke en halvgardring.

9. Napoli - Atalanta H

Kvartfinale i Coppa Italia. Napoli topper Serie A, og de viser knallbra form. Laget fra Sør-Italia har vunnet de fire siste kampene og de er ubeseiret i de fem siste. Atalanta har vært en positiv overraskelse denne sesongen, men gikk på et sjokktap hjemme mot Cagliari (1-2) på Lille nyttårsaften. Atalanta har kun vunnet én av de siste syv kampene på Stadio San Paolo. Jeg tror de får trøbbel mot et Napoli-lag som viser flott form.

10. Juventus—Torino H (U)

Byderby i Nord-Italia. Juventus utfordes av flere lag i Serie A denne sesongen. De regjerende seriemesterne ligger på annenplass ette poeng bak Napoli etter 19 serierunder. Torino vil selge seg dyrt i denne kvartfinalen i Coppa Italia, men de har kun vunnet én av de siste 15 bortekampene mot byrivalene. Det var tilbake i 1995. Torino har tradisjonelt sett hatt problemer med storebror i Fiat-byen. De har kun vunnet én av de siste 24 kampene mot Juve, men vi velger likevel å gardere denne matchen.

11. CF Cadiz—Sevilla B (U)

Åttendedelsfinale i Copa del Rey. Sevilla er det beste laget, men de har vært svake på bortebane. Andalucia-laget har tapt seks av de syv siste bortekampene i La Liga. Nå møter de et Cadiz-lag som jakter opprykk til La Liga denne sesongen. De har vært sterke på hjemmebane og står med 5-4-1 foran egne fans så langt. Disse lagene har møttes fire ganger etter 2000, og Sevilla har kun vunnet én gang. Jeg tror mest på Sevilla, men velger å gardere likevel.

12. Las Palmas—Valencia B

Åttendedelsfinale i Copa del Rey. Sist sesong var Las Palmas solide på hjemmebane, og de gode resultatene på Gran Canaria gjorde at de reddet plassen. Denne sesongen har de ikke vært like sterke hjemme, og nå ligger de tabelljumbo i den spanske toppserien. Las Palmas har vunnet de to siste hjemmekampene mot Valencia, men jeg tviler på at de klarer det onsdag.Valencia var ubeseiret i de 13 første serierundene i La Liga, men nå har de tapt tre av de fire siste serierundene. De har antakeligvis hatt godt av juleferien. Kjører en ren B!