SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Marokko har ikke tapt på over ett år

Marokko var sterke i gruppespillet i Afrika, og de kan overraske i VM.

Marokko var sterke i gruppespillet i Afrika, og de kan overraske i VM. Foto:

Av

Marokko har vunnet de tre siste privatlandskampene.

DEL

OddstipsHerlig onsdag for Spillsenteret. Gårsdagens singeltips på Østerrike satt som et skudd, og ga  2,15  odd (100 kroner i innsats).

Torsdagens oddsprogram er magert. Det er drøssevis med cupkamper for kvinner her hjemme i Norge, der flere av topplagene skal møte lag fra lavere divisjoner. I tillegg spilles det en rekke privatlandskamper, og i Italia skal det avgjøres hvem som rykker ned fra Serie B.

Klikk her for å levere lørdagens Lotto-kupong

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Marokko - Ukraina H

Privatlandskamp. Spilles i Genéve. Marokko lader opp til VM i Russland. De har vært i VM-sluttspill fire ganger tidligere, men ikke siden 1998. Da hadde laget ett bein i cupspillet inntil Norges snudde kampen og vant 2-1 i sluttminuttene mot Brasil.

Ukraina er et solid europeisk lag, og hvordan nordafrikanerne klarer seg mot dem vil gi en pekepinn på hva vi kan forvente av Marokko i VM. Der har de havnet i en tøff gruppe med Spania og Portugal.

Dersom Marokko spiller som de gjorde i VM-kvaliken, kan de komme til å overraske mange i Russland. Naboene på den iberiske halvøy skal være på vakt.

Marokko var ikke ventet å gå videre fra gruppen sin, hvor de møtte blant andre Elfenbenskysten, Gabon og Mali.

Nordafrikanerne er solide defensivt. De gikk gjennom hele gruppespillet uten å slippe inn et eneste mål.

De har levert i de tre siste treningskampene, hvor de har seire mot Nigeria (4-0), Serbia (2-1) og Usbekistan 2-0. Dette er den tredje siste treningskampen før VM-starter for dem. De møter Iran fredag 15. juni.

De er virkelig i flytsonen, og nordafrikanerne står uten tap i de fem siste kampene. De står med imponerende 12-3-0 på de 15 siste kampene.

Lag kode Kopier kode

Ukraina har den tidligere stjernespissen Andriy Shevchenko som landslagssjef, men han har ikke fått skikk på laget.

De endte på tredjeplass i kvalikgruppen sin bak Island og Kroatia. De røk ut av VM-kampen etter å ha tapt 0-2 hjemme mot kroatene.

Ukraina ser nå frem mot EM i 2020, og det bærer troppen til denne kampen preg av. De stiller med et ungt lag, hvor fire av spillerne er uten landskamper, i tillegg har ytterlige to kun spilt en kamp med flagget på brystet.

Andriy Yarmolenko og Yevhen Konoplyanka er de største stjernene i laget, og de vil bidra med rutine på midtbanen, men troppen til denne kampen virker litt lett andre steder på banen. Særlig bakover ser det tynt ut, mener jeg. Kun én av forsvarsspillerne har mer enn ti kamper, og det tror jeg Marokko kan utnytte.

Sist gang Marokko tapte var omtrent for ett år siden. Det var mot Kamerun i Afrika-kvaliken.

Marokko har et lag som jeg tror kan overraske positivt i VM. Ayoub El Kaabi er den største offensive trusselen. Han har ti mål på åtte kamper, mens Juventus-forsvareren Medhi Benatia er kaptein hos nordafrikanerne.

Jeg har tro på Marokko-seier i denne matchen. Det gir pene 2,60 i odds, og innsatsen blir 100 kroner. Spillestopp er klokken 1955.

Her er vårt singeltips torsdag 31. mai:

Marokko - Ukraina 2,60 - 2,80 - 2,50 H

Total odds: 2,60