SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Går Aalesund på sitt første tap?

Lars Bohinen og Aalesund er ubeseiret før tirsdagens kamp i Stavanger.

Lars Bohinen og Aalesund er ubeseiret før tirsdagens kamp i Stavanger. Foto:

Av

Aalesund er ubeseiret så lang i serien, men tirsdag skal de møte et formsterkt Viking-lag.

DEL

Oddstips (Siste) Tirsdagens oddsprogram byr blant annet på toppoppgjøret i 1. divisjon mellom Viking og Aalesund. Det er også kamper i Allsvenskan og Superettan i Sverige, på Island ruller Superligaen videre og i den danske Superligaen møtes Sønderjyske og AGF. I tillegg spilles den tredje sluttspillfinalen i herrehåndball mellom Elverum og Arendal. Det er med andre ord litt av hvert å spille på.

Klikk her for å levere lørdagens Lotto-kupong

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Viking - Aalesund H

Norsk, eliteserie. Den tidligere storklubben fra Stavanger, Viking, rykket ned fra eliteserien sist sesong, men laget fra oljebyen satser på å rykke opp igjen på første forsøk.

Viking har fått en god start. Etter de åtte første kampene viser fasiten 6-1-1 og 21-9 i målforskjell. De ligger på annenplass som gir direkte opprykk. Stavanger-klubben har 19 poeng, og er kun ett poeng bak serieleder Aalesund før tirsdagens kamp.

På 16. mai banket de naborival Sandnes Ulf hele 5-2 hjemme på Viking stadion. Det var Stavanger-lagets tredje hjemmeseier på rad. De har virkelig skjerpet seg etter at laget tapte 0-2 mot Mjøndalen i sesongens første hjemmekamp.

På de tre siste hjemmekampene har Viking scoret tolv mål. De slo Åsane 4-0 på Viking stadion i slutten av april og i hjemmekampen før lokalderbyet mot Sandnes Ulf, slo de Notodden 3-1.

Viking manglet ingen spillere på 16. mai , og de kan antakeligvis stille med fullt lag også i tirsdagens match.

Lag kode Kopier kodeAalesund har levd opp til stempelet som opprykksfavoritt så langt. Sunnmøringene hentet Lars Bohinen som ny trener og de har signert en rekke spennende spillere. Sunnhordlendingen Torbjørn Agdestein har vært en umiddelbar suksess på Sunnmøre. Han har scoret seks mål på de åtte første kampene. Også den tidligere Celtic-spilleren Holmbert Aron Fridjonsson har levert. Han har i likhet med Agdestein seks mål hittil.

Laget fra jugendbyen er ubeseiret etter de første åtte kampene. Statistikken viser 6-2-0.

På bortebane har AaFK tre strake seire mot Levanger, Kongsvinger og Åsane, men de har ikke imponert i bortekampene. Mot Åsane havnet de under tidlig i kampen, men snudde og vant 3-2. Også mot Levanger havnet de bakpå. De lå under 0-1 allerede etter seks minutter, men snudde kampen og vant 2-1.

Dersom de starter like svakt mot Viking, tror jeg tangotrøyene vil få problemer.

AaFK har slitt med skader før oppgjøret i Stavanger. Mot Strømmen måtte både Adam Ørn Arnarson og Torbjørn Agdestein forlate banen med skader. Daniel Leo Gretarsson, Nenass, Bjørn Helge Riise og Andreas Lie (syk) sto alle over mot Skedsmo-klubben. Det er fremdeles usikkert hvem av disse som blir med til Stavanger.

Skadene svekker Aalesund, og det er verdt å sjekke lagoppstillingen før kampen. Dersom Agdestein er ute, så vil det være et stort minus. Jeg tror uansett mest på hjemmelaget i denne kampen.

Viking kan ta over tabelltoppen tirsdag, og jeg tror de griper den muligheten. De har virkelig funnet scoringsformen. Hjememseier gir 2,05 i odds, og jeg klasker til med 250 kroner i innsats. Spillestopp er klokken 1855.

Her er vårt singeltips tirsdag 22. mai:

Viking - Aalesund 2,05 - 3,10 - 3,30 H

Total odds: 2,05