SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Durabelig opprykkskamp i Championship

Leeds United og Pablo Hernandez, jakter direkte opprykk til Premier League denne sesongen. (Richard Sellers/PA via AP)

Leeds United og Pablo Hernandez, jakter direkte opprykk til Premier League denne sesongen. (Richard Sellers/PA via AP) Foto:

Av

Tre lag kjemper en intens kamp om de to direkte opprykksplassene i Championship. I kveld skal to av lagene i aksjon.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige tirsdagensmeny:

Oddssingel Champions League: Går City på en ny hjemmesmell?

Oddssingel Champions League: Juventus må sette full fart direkte

Oddsdobbel Championship: Durabelig opprykkskamp i Championship

Oddssingel Championship: Ny trener-effekten fortsetter for onsdagslaget

VM skiskyting: Norge jakter mer gull i Östersund

Verdenscup sprint langrenn: Johannes Høsflot Klæbo er uslåelig i sprint

V4 BollnäsHerlig lunsj fra Sverige

Det er et fantastisk flott langoddsprogram vi har foran oss tirsdag. Det spilles to returkamper i Champions League og Juventus mot Real Madrid er uten tvil den største av disse. I tillegg skal Manchester City ut mot Schalke 04 på Etihad. I tillegg spilles det fire kamper i Championship og det spilles meget viktige kamper i League One. På hockeyfronten er det klart for nest siste serierunde av grunnserien i SHL og det spilles åtte kamper i NHL natt til onsdag. I Östersund er det duket for en meget spennende normaldistanse for kvinner i VM i skiskyting og på Lillehammer er det renn for både menn og kvinner i Raw Air.  I tillegg er det verdenscup sprint langrenn i Drammen.

NB! 222 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Sheffield United - Brentford H 1,85 (spillestopp kl 20.40)


Det gjenstår ti serierunder i Championship for de tre topplagene Norwich, Leeds og Sheffield United. Før midtukerunden topper Norwich med 72 poeng, Leeds har 70 poeng og Sheffield United på 3. plass har 68 poeng.  Til helgen møtes Leeds og Sheffield United på Elland Road, det er samtidig det eneste oppgjøret der noen av lagene møttes i sesonginnspurten.  Ser vi på lagene ti gjenstående kamper, er det noenlunde likt med tanke på hvor tøft/overkommelig det er.

Sheffield United viser uansett flott form og står med 5-3-0 på sine åtte siste seriekamper, inkludert sterke bortepoeng mot hhv Norwich (2-2) og Aston Villa (3-3). Hjemme på Bramall Lane tok laget sin sjuende strake seier da Rotherham ble slått 2-0 lørdag. Har 27 plussmål totalt, det er samme antall som serieleder Norwich, mens Leeds på 2. plass "kun" har 22 plussmål. Manager Chris Wilder kan glede seg over uforandret tropp fra lørdagens seriekamp.

Brentford tok sin andre borteseier for sesongen da laget snudde 0-1 til 2-1 seier borte mot Middlesbrough lørdag. Solide 7-1-2 på de ti siste seriekampene, men en svak sesongstart gjør at Brentford fortsatt ikke er høyere enn på 13. plass med sine totalt 49 poeng. Riktignok skiller det kun seks poeng opp til Derby på 6. plass (siste playoffplass), men det er altså seks lag imellom i tillegg. Førstekeeper Dan Bentley er meget usikker til kveldens kamp, mens Lewis MacLeod og Rico Henry fortsatt er ute med skader.

Det endte 1-0 til Sheffield United i tilsvarende seriekamp i fjorårssesongen. Formsterke Brentford er ingen enkel motstander for hjemmelaget i kveld, men likevel har vi stor tro på at laget tar sin åttende strake hjemmeseier. 1,85 er godkjent odds på hjemmelaget, men ikke særlig aktuelt som singelspill. Ergo kombinerer vi med en annen kamp fra Championship.

Reading - Leeds B 1,65 (spillestopp kl 20.55)

Ekstremt viktig trepoenger for Reading lørdag, da laget snudde både 0-1 og 1-2 til overtidsseier 3-2 hjemme mot Wigan lørdag. Dermed fikk Reading en luke på tre poeng ned til Rotherham under streken og imellom ligger både Millwall og Wigan. Står med totalt 36 poeng og har best målforskjell av disse fire lagene. Dog moderate 6-4-8 på hjemmebane. Kaptein Liam Moore pådro seg en skulderskade i lørdagens kamp og er meget usikker til kveldens kamp. Jon Dadi Bödvarsson, Sam Baldock Andy Rinomhota og Saeid Ezatolahi er fortsatt ute med skader.

Etter det meget skuffende 0-1 tapet borte for Queens Park Rangers tredje sist, har Leeds slått tilbake med to strake seire. Med 4-0 hjemme mot West Bromwich nest sist, "kvittet" Leeds seg med WBA i kampen om direkte opprykk. Lørdag fulgte laget opp med en knallsterk 1-0 seier borte mot formsterke Bristol City. Anstendige 9-4-5 på bortebane. Viktige Patrick Bamford  er friskmeldt til kveldens kamp og dermed kan Marcelo Bielsa stille med en uforandret startellever for femte kamp på rad. Spissen Kemar Roofe og midtbanespilleren Adam Forshaw er fortsatt ute med skader.

Leeds har hjemmekamp mot Sheffield United kommende lørdag og vinner laget kveldens kamp og lørdagens kamp, har Leeds skaffet seg en luke på 5 poeng ned til 3. plassen. 1,65 på borteseier i kveld er ikke spesielt heftig.. Men uansett gir vi Leeds tillit og kombinerer med hjemmeseier til Sheffield United. Totalodds på denne favorittdobbelen fra Championship blir da 3,05.

Klikk her for å levere dette spillet