Lørdag ble en elendig dag for Spillsenteret. Vi bommet på alle fire tipsene våre.

Det er et flott oddsprogram søndag med blant annet to kamper fra Premier League, og flere matcher fra spansk La Liga og Serie A, men høydepunktet er cupfinalen på Ullevaal mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08.

Søndagskupongen: Dobbelt nedrykk for Moyes?

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Lillestrøm - Sarpsborg 08 U

Cupfinale på Ullevaal. Lillestrøm, som kun endte fem poeng foran Sogndal på kvalikplass, skal møte Sarpsborg 08 som tok bronsen i eliteserien etter 1-1 borte mot Molde i siste serierunden.

Lillestrøm har svingt voldsomt i prestasjonene denne sesongen, og det har vært en markant forskjell på hva de har prestert i løpet av de omgangene.

De har ofte fått en dårlig start på kampene. Det viser også statistikken. De ligger nemlig sist på tabellen etter første omgang.

Etter pause har kanarifuglene våknet, og de har vært nest best i hele serien i de siste 45 minuttene, bare slått av Rosenborg på målforskjell.

Arne Erlendsen manglet en notorisk målscorer. Erling Knudtzon ble lagets toppscorer med åtte mål., men i siste kampen mot Sandefjord scoret Fredrik Krogstad to ganger. Det viser at LSK har flere spillere som vet hvor målet står.

Kun fire av de 15 siste kampene i sesongen ble vunnet, men semifinalen mot Molde borte var solid. Romerikingene vant den kampen 3-0.

Frode Kippe har slitt med sykdom hele denne uken, men de siste rapportene tilsier at han blir klar til kamp. Det er viktig for Lillestrøm.

39-åringen har vært på banen i ni av LSKs ti seirer, men han har bare spilt i åtte av seirene fra start. Kippe var nemlig innbytter i sluttminuttene i serieåpningen mot Sandefjord.

Romerikes Blad mener LSK starter med dette laget (4-4-2): Arnold Origi – Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Rafn – Aleksander Melgalvis, Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mathew, Simen Kind Mikalsen – Chigozie Udoji, Erling Knudtzon.

Kippe har en god statistikk mot Sarpsborg 08. På de seks siste kampene Frode Kippe har startet viser statistikken 2-2-2. Det er brukbart.

Men: LSK møter her et av Eliteseriens aller beste lag denne sesongen, og det er dårlig nytt. Iallfall om man kikker på statistikken til kanarifuglene. Mot topp tre-lagene Rosenborg, Molde og Sarpsborg 08 har de 0-2-4. De har altså ikke vunnet, men det var i serien. Cup er cup.

Sarpsborg 08 er nå definitivt nummer én-laget i Østfold. Sarpingene tok bronse i eliteserien, mens Fredrikstad rykket ned til 2. divisjon.

Sarpsborg har knallsterke i begynnelsen av sesongen, men utover høsten ga de fra seg en god del poeng.

Ja, de vant kun to av de syv siste kampene. De seks poengene kom etter at sarpingene slo både Aalesund og Sandefjord hjemme på Color Line Stadion.

Geir Bakke tar med seg en skadefri tropp til hovedstaden. Sarpsborg har vist en nedadgående formkurve, mens Lillestrøm viste positive tendenser mot slutten av sesongen. Det kan ha betydning...

Jeg føler meg ganske sikker på at denne kampen vil bli tett og jevn, men jeg er usikker på om den er avgjort etter 90 minutter. Det er en viss uavgjortfare, særlig siden sarpingene er uavgjortspesialistene i eliteserien. De har spilt uavgjort i 13 av 30 kamper.

Men at Frode Kippe er frisk nok til å spille kampen har enorm betydling. Han snører sammen forsvaret, og han er farlig på offensive dødballer. Det gjør vondt å gå i dueller med ham, og det vet han.

Jeg går for hjemmeseier til 3,00 i odds, og innsatsen er 100 kroner. Spillestopp klokken 1310.

Her er vårt råtips søndag 3. desember:

Lillestrøm - Sarpsborg 08 3,00 - 3,10 - 2,20 H

Total odds: 3,00