SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Celtic består sesongens første virkelige test

Vi tror at Celtic og Odsonne Edouard (t.v.) tar sin femte strake seier på rad i Champions League-kvaliken. (AP Photo/Kerstin Joensson)

Vi tror at Celtic og Odsonne Edouard (t.v.) tar sin femte strake seier på rad i Champions League-kvaliken. (AP Photo/Kerstin Joensson) Foto:

Av

Celtic har vært bunnsolide i kvaliken.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddstips Champions League-kvaliken: Celtic består sesongens første virkelige test

Oddstips Champions League-kvaliken: Krasnodar får knalltøff Champions League-debut

Oddstips Champions League-kvaliken: Rosenborg får med seg et godt resultat i Champions League-kvaliken

Tippekupongen: Tre norske lag skal i aksjon på midtukekupongen

Overgangsvinduet: LIVE: BA følger sommerens overgangsvindu 2019

Onsdagens langoddsprogram domineres av kampene fra Champions League-kvalifiseringen. Det spilles fem kamper i Champions League-kvaliken for menn, og det er syv kamper fra Champions League-kvaliken for kvinner. Ellers spiller det to cupkamper for kvinner her hjemme. Avaldsnes møter Klepp, og Vålerenga drar til Sunnmøre for å møte Fortun Ålesund.

NB! 83 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

CFR Cluj - Celtic 3,00 - 2,85 - 2,20 B (spillestopp kl. 1955)

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet!

Celtic fortsetter onsdag jakten på en plass i Champions League-gruppespillet. Neil Lennon håper å ta skottene lenger i turnringen enn Brendan Rodgers gjorde sist sesong, da ble Celtic slått ut i den tredje kvalikrunden av AEK Aten (2-3). Men: Rodgers har tatt Celtic til gruppespillet to av de tre siste sesongene.

At Celtic har gjort det såpass bra i Europa gjør at Lennon er under press. 

Celtic har en tøff bortekamp i Romania mot Cluj onsdag. Rumenerne er en hard nøtt å knekke på hjemmebane. De har vunnet to hjemmekamper på rad i kvalifiseringen så langt. Cluj har allerede slått ut Astana og Maccabi Tel Aviv. Å ta seg til gruppespillet gjennom kvaliken er ingen enkel oppgave, spesielt etter at nåløye for å komme inn i gruppespillet ble trangere.

Cluj har vært i gruppespillet i Champions League tre ganger tidligere. Det var i 2008, 2010 og 2012, men de har ikke klart å kvalifisere seg for et gruppespill de siste seks sesongene. Jeg tror heller ikke at de klarer det denne gangen.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Celtic viste fremgang under Brendan Rodgers sin ledelse, men de har vist imponerende form denne sommeren. De har vunnet fire av fire kamper i Europa. De har scoret tolv mål på de fire kampene og kun sluppet inn to.

The Bhoys er nå bare to runder unna å spille seg inn i det lønnsomme gruppespillet, og de har gode resultater fra tidligere kvalifiseringer. Skottene har nemlig vunnet fire av de siste seks kavilkene de har spilt.Historien viser at de klarer de å ta seg forbi den tredje kvalikrunden, så pleier de å gå hele veien inn i gruppespillet. De røk ut i den tredje kvalikrunden sist sesong.

Sjekk den nye Celtic-drakten her!

Celtic er i form, og håpet om å gå videre er styrket etter at Cluj ble straffet av UEFA før denne kampen. Rumenerne får kun lov å bruke 22 spillere som følge av at de har brutt det økonomiske regelverket til UEFA. Det har gjort Cluj-trener, den tidligere Chelsea-spilleren Dan Petrescu, forbannet. Han mener at UEFA gir Celtic en urettmessig fordel.

Ikke nok med det. Cluj opplever også en liten skadekrise. Emmanuel Culio og Michael Pereira er begge ute, mens George Tucudean er usikker. Billel Omrani, som har vært en viktig offensiv spiller for Cluj så langt, bør være en overkommelig type å ta håndom for Celtic-forsvaret, tror jeg.

Skottene mangler venstrebacken Kieran Tierney og midtbanespillerenTom Rogic.  Jozo Simunovic og Christopher Jullien er tilbake etter å ha vært suspendert mot St Johnstone.

Celtic stiller trolig md denne starelleveren: Bain; Elhamed, Jullien, Ajer, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest, Christie, Johnston; Edouard.

Celtic skal ha mer kvalitet enn rumenerne i alle ledd, og jeg tror de kan vinne i Romania onsdag. 2,20 i odds på borteseier er greitnok. Vi forsøker oss derfor på en frekk borteseier til skottene.

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet!