Gå til sidens hovedinnhold

Årets beste Lotto-historier

Artikkelen er over 4 år gammel

Dette husker vi godt fra 2016.

Det meldes om rekordmange Lotto-millionærer fra Hamar i år. Rekorden fra i fjor er på 244, mens det i år er ventet å gå over 260 nye millionærer. Nordland og Rogaland topper statistikken med hele 20 nybakte millionærer i 2016. Like bak er det millionærene fra Hordaland, Østfold og Oslo. 

Vi har skrevet om mange Lotto-vinnere opp gjennom året, men det er likevel noen vi husker ekstra godt. 

Nibarnsmor med tre jobber

I starten av august kunne Karina Rege Olsen fra Kvernaland i Rogaland juble over å vinne 2,3 millioner. 

Slik reagerte hun når Norsk Tipping ringte for å formidle millionbudskapet: - Dette er ikke en spøk? Hæ? Nei, nå griner jeg, var hennes reaksjon da det gikk opp for henne at hun hadde vunnet, ifølge Norsk Tipping.

- Det er det sykeste jeg har vært med på! Jeg elsker deg for at du ringer og forteller meg dette.

Karina Rege Olsen står bak bloggen Nibarnsmamma. På bloggen skrev hun (datert 7. august 2016):

«Jeg var på kveldsvakt da jeg fikk denne telefonen i går,jeg trodde det var en spøk og sa til damen som ringte meg at det ikke var greit og tulle ringe om sånne ting på kvelden.

Når hun spurte meg om jeg hadde tippet på telefonen til et visst klokkeslett begynte jeg og ane at det kunne stemme det faktisk var de som ringte.

Jeg måtte holde meg fast når hun sa hvor mye jeg hadde vunnet å brast bare i sammen i tårer og mine kollegaer kom gående å trodde jeg hadde mottatt en trist nyhet helt til de også hørte hva damen i andre enden sa!»

Olsen skriver at hun er nibarnsmor og har hatt et tøft liv. Hun har vært tilkallingsvikar tre forskjellige steder for å få endene til å møtes.

- Jeg er i sjokk

30. april ble en helt spesiell dag for en kvinne i 30-årene fra Oslo. Gull-Lottotrekningen skulle vise seg å bli hennes drømmedag. 

– Fy f* det er så sinnsykt deilig! Jeg er helt i sjokk, dette er jo en drømmesituasjon. Haha, så sykt dette her er, sa kvinnen til Norsk Tipping.

Oslo-kvinnen leverte sin kupong på telefon under et døgn før trekning. Vinneren lo gjennom samtalen med Norsk Tipping den lørdagskvelden (30. april 2016), og fortalte at noen av planene for hva hun skulle bruke pengene på allerede var satt:

– Jeg driver og skal kjøpe meg leilighet i disse dager, forteller en sprudlende vinner, så dette kunne virkelig ikke kommet på et bedre tidspunkt. Jeg har masse drømmer, men akkurat nå veit jeg ikke helt hvor jeg skal begynne. Jeg trodde virkelig aldri at dette her skulle skje meg, jeg er bare helt sjokkert jeg, sa hun til Norsk Tipping. 

Da VikingLotto-potten var på 510 millioner

17. august satt mange spente foran TV-skjermen for å se om VikingLotto-rekken ble de samme som kupongen viste. For et andelslag på 10 personer ble denne dagen helt spesiell.  Den store potten på 510 millioner kroner, altså over en halv milliard, kunne derfor deles mellom en danske og det norske andelslaget.  Det er den største premien som noen gang er blitt utbetalt for en vinnerrekke fra Norsk Tipping: 305 404 755 kroner. Det har heller aldri skjedd før at ti spillere har vunnet tosifrede millionbeløp på samme kveld. De kunne innkassere over 30 millioner hver.   - Dette er så fantastisk! Jeg er så lettet og så glad! Denne datoen kommer jeg aldri til å glemme, jublet bærumsvinneren. Hun innrømmet at hun var direkte sliten av gledessjokket og av å måtte vente den timen det tok før hun fikk telefonen hun ventet på. 

Kommentarer til denne saken