Terningkast 5: En grinebiter gjenoppstår

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Max Payne er tilbake med ny giv.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Nå har det gått åtte år side sist vi traff Max Payne. Tiden har gått, og tegneseriestilen og film noir-preget vi kjenner fra tidligere, er byttet ut. Rockstar har overtatt roret og gitt serien en ny vri.

Max kaster seg fortsatt rundt i lufta i sakte film, men spillet har også noen små finesser som gir større rom for variasjon. Å søke dekning er en av nyhetene, men det er ikke så enkelt som det høres ut. Fiendene er smarte, og det krever en del strategi og variasjon for å komme seg gjennom strabasene.

Enspillerdelen er 10-12 timer lang, og her går vi gjennom en spennende historie – med korrupsjon og politikk i São Paulo som bakteppe. Max får prøve seg mot en rekke av drivkreftene som gjør at forskjellene mellom fattig og rik forblir så ekstreme som de er i byen. I tillegg sliter han med å forsone seg med sin fortid, som maler en mørk ramme rundt det hele. Hele opplevelsen er sømløs, og det er lagt stor vekt på detaljer.

Spillet har også en vellaget flerspillerdel hvor alle mekanikkene fra historiedelen er overført på en overraskende god måte. I tillegg er det en del unike modi, i tillegg til en del velkjente, som gir selve opplevelsen mer kjøtt på beinet.

«Max Payne 3» er et gjennomført kvalitetsprodukt, med imponerende fokus på de små detaljene. Vår mann er tilbake, og bedre enn noensinne. En overraskende underholdende flerspillerdel gjør at spillet får lengre levetid.

Fakta

Spilltittel: «Max Payne 3»

Utgis på: Xbox 360, PS3, PC

Testet på: Xbox 360, PS3

Utgivelsesdato: 18. mai 2012 (Xbox 360, PS3), 1. juni 2012 (PC)

Aldersmerking: 18+ (www.pegi.info)

Sjanger: Action

Utvikler/utgiver: Rockstar

Artikkeltags