– Dette er et resultat av tankeløshet. Det er skummelt når folk ikke tenker på konsekvensene av slike handlinger, og de som vurderer å gjøre lignende skal vite at vi tar slike hendelser alvorlig. Vi har måttet bruke mye ressurser på denne saken i dag, sier lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor.

Romerikes Blad er kjent med at minst tre patruljebiler skal ha vært på skolen fredag, og at flere elever ble avhørt.

Politiet mener to gutter kan knyttes direkte opp mot hendelsen.

– Noe kunne komme til å skje

Det er politiet som karakteriserer trusselen som en «uspesifisert bombetrussel».

Så vidt Romerikes Blad forstår, skal det være snakk om en trussel som ligner den som ble rettet mot Greveskogen videregående skole i Tønsberg onsdag (ekstern lenke), men trusselen mot Rælingen VGS skal være langt vagere.

Skolen ble aldri evakuert, og de som skal ha framsatt trusselen ble forholdsvis raskt avslørt.

– Jeg kan bekrefte at vi fikk kunnskap om en trussel mot skolen fredag. Den var lite konkret, men gikk på at noe kunne komme til å skje. Vi har brukt en del ressurser til å nøste opp saken, og motivet var å få skolefri, bekrefter lensmannen.

Elevene har nå fått telefonene sine beslaglagt.

Saken fortsetter under bildet

 

– Svært alvorlig

Øren sier at de nå har opprettet straffesak på forholdet og at de kommer til å forfølge den videre.

– Det blir antakeligvis et strafferettslig utfall på denne saken. Vi ser svært alvorlig på dette, både generelt og kanskje særlig med tanke på det som har skjedd de siste ukene, sier Øren.

Administrativ leder Solvår Kristiansen Lenes ved Rælingen videregående skole sier hun ikke vil kommentere saken.

– Vi er blitt enige om at politiet skal håndtere denne saken, sier hun.

Dette er Jodel

Jodel er en app laget i Tyskland for høyskole- og universitetsstudenter, men som den siste tida er blitt en trend blant norske ungdommer som er langt yngre enn den opprinnelige målgruppen.

Medieomtalen appen har fått i Norge handler om mobbing, trakassering og trusler.

Appen skal være et anonymt fristed der du kan si hva du vil uten at noen vet hvem du er, men Jodel sikrer ikke din anonymitet om du begår lovbrudd.

Det betyr at politiet forholdsvis lett skal kunne finne ut av hvem som står bak slike trusler som har kommet fram i det siste.

Man har ingen profil på Jodel, og det du skriver kan leses av alle som har logget seg på appen i en radius av ti kilometer. Du kan dermed ikke lese hva folk i Bergen jodler om hvis du er i Lillestrøm.