Når sommerferien nærmer seg slutten, er det ekstra godt å slippe lyden av vekkerklokka om morgenen. Selv de yngste har ofte lagt seg til vaner med sene sommerkvelder og et par ekstra timer under dyna om morgenen. Hva er det så som får en gruppe barn og unge i Eidsvoll til å frivillig stille alarmen på klokka tidlig om morgenen og hoppe ut av senga ved første «ring».
Svaret er sommerskole, musikk og venner – og et fremtidig møte med selveste Blåsemafian.


Eidsvoll Musikkråd har i samarbeid med Langset- og Søndre Eidsvoll Skolekorps arrangert gratis musikalsk sommerskole for barn i grunnskolen denne uka.Fra mandag til onsdag har barn og unge vært samlet på Langset skole på Minnesund. Sommerskolen har vært et tilbud, både til nybegynnere som ønsker å lære seg å spille på et instrument, og for de som allerede spiller et instrument. Av 30 musikkglade deltagere hadde 8 av dem aldri spilt et blåseinstrument før.

Sommerskolens dyktige instruktører har sørget for det musikalske innholdet, mens korpsenes egne ildsjeler har passet på at alle fikk tilstrekkelig med mat og drikke disse dagene. Med pizza, pølser, is, hjemmebakte kaker og frukt sponset av Kiwi på Minnesund var det mange glade barnefjes og -mager.

Til tross for lange dager, har det også vært tid til gode pauser med mye lek og moro. Nye vennskapsbånd har blitt knyttet, og instruktørene bød på seg sjøl med både sisten og dansestopp. Allerede før pausene var over, syntes barna det var på tide å starte musikkøvelsen igjen, så gleden over å spille var absolutt til stede.

Etter kun tre dager med musikkspråk og instrumentlære ble sommerskolen avsluttet med en imponerende hentekonsert under ledelse av Lasse Thing Helseth. Foreldre, søsken og andre familiemedlemmer fikk oppleve noen slitne, men veldig lykkelige og flinke barn som fremførte fengende låter som «Idas sommervise», «Super Trouper» og «I will rock you». Det var mange tårer i øyekrokene og stolte smil blant publikum da konserten ble toppet av et ekstranummer, nemlig Blåsemafians egen «Let Loose».

I etterkant av kursene får alle nybegynnerne tilbud om gratis øvingstimer i seks uker med de samme, dyktige instruktørene, for å være spilledyktige til å delta på konsert med selveste Blåsemafian, når de kommer til Vilberg Ungdomskole i Eidsvoll den 26. september i år. Samarbeidet med Blåsemafian er et svært viktig ledd i rekrutteringen av nye medlemmer til skolekorpsene til Eidsvoll. Mange har oppdaget at korps er lærerikt, kult og ikke minst inkluderende. Her treffer man venner og dyrker felles interesser, og det er plass til alle, uansett nivå.

Siste helgen i august arrangeres også et eget «Musikkstudiokurs» for de som har spilt i noen år. På musikkstudiokurset rigges det opp mikrofoner og lydutstyr, og ungdommen spiller inn musikk i felles setting. Ansvarlig her er ingen ringere enn produsent, komponist og dirigent, Idar Torskangerpoll. Kurset holdes på Råholt Ungdomskole (RUSK) – fredag 27. -29. august.

Det er også mulig for nye korpsdeltagere å få være med og spille med Blåsemafian i september. Korpsene har alltid plass til flere medlemmer. Kickstart høsten med musikk og moro sammen med oss og Blåsemafian.

Navn på instruktørene:
Morten Paulsen - ensemble
Lasse Thing Helseth – dirigent/ensemble
Andreas Fossum – rekrutter/nybegynnere
Didrik Føyn Føyen – rekrutter/nybegynnere
Birk Ulstein Fersum – slagverk
Hjelpeinstruktør/assisterende instruktør fra Langset Skolekorps – Niklas Stutlien – slagverk