Gå til sidens hovedinnhold

Sommerskole for en trygg overgang til videregående

Leserinnlegg

Vi ønsker å gi de nye videregående elevene en trygg og god overgang fra grunnskolen til videregående opplæring. Noen ungdommer synes nok det er litt skummelt å begynne på videregående. Kanskje de ikke kjenner så mange, og de kommer jo inn som de yngste på skolen.

Overgangen fra grunnskolen til videregående skole er ofte en sårbar periode. At overgangen blir så positiv som mulig er ofte helt avgjørende for å lykkes med videregående skole. Vi ønsker å gi de nye vg1-elevene trygghet, samtidig som det å bli litt kjent kan gi dem litt ekstra motivasjon før skolestarten til høsten. Målet er å sørge for at alle kommer seg gjennom videregående utdanning, og hindre at elever dropper ut.

Flere av de videregående skolene i Viken arrangerer sommerskole for de som går ut av 10. trinn. Det kan være både spennende og betryggende å se hvordan den nye skolehverdagen på videregående vil bli.

Flere av tilbudene pågår i disse dager, men noen av skolene har også et tilbud i august.

Hvam vgs inviterer til sommerskole 16, og 17. august.

De ulike skolene har forskjellige studietilbud, og vil lage et innhold som passer elevene. Det er en god blanding av faglige og sosiale aktiviteter.

Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune

Kommentarer til denne saken