Svømte 10 mil i bare speedoen

Artikkelen er over 5 år gammel

I går gikk Stian Vikra i land i Feiring, etter å ha svømt over 100 kilometer på ni dager. Han ble da den første som har svømt Mjøsa på langs.

DEL

– Nå er det seks minutter og 45 sekunder til siste matpause, roper de fra følgebåten til Eidsvoll og Hurdal Røde Kors.

Ute i den 13 grader kalde Mjøsa crawler Stian Vikra av sted med en gjennomsnittsfart på cirka to knop. 31-åringen fra Karmøy er ute på sin niende og siste etappe fra Minnesund til Feiringklinikken i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Svømmer Mjøsa på langs

Fest i Feiring

Stian Vikra har tatt turens siste svømmetak, og blir tatt varmt imot på brygga ved Feiringklinikken av familie, ansatte ved klinikken, Røde Kors og representanter fra Stiftelsen organdonasjon.

Her fikk han både champagne, bløtkake, flagg, gaver og klemmer.

– Turen har gått helt utmerket og kroppen føles fin, så dette er bare velstand, sier Stian Vikra – mannen som er den første som har svømt Norges største innsjø, Mjøsa, på langs.

Lokal hjelp

De tre siste etappene har Eidsvoll og Hurdal Røde Kors stilt med båt og mannskap.

– Det har vært veldig hyggelig og gått bare bra. Utenom å sørge for sikkerheten har vi gitt han mat og drikke, samt logget antall svømmetak og vanntemperatur ved jevne mellomrom, sier Joachim Dammen i Eidsvoll og Hurdal Røde Kors.

De overtok stafettpinnen etter Østre Toten Røde Kors.

– Jeg hadde ikke klart det uten dem. Dette har vært et lagarbeid, hvor det er kameratskapet og gjestfriheten jeg vil huske best fra turen, sier Stian Vikra.

Hele turen har gått etter planen, men seks av ni etapper er svømt andre veien grunnet vind og strømninger.

Budskap med badingen

Vikras svømmestunt er en del av prosjektet hans «Svøm for livet», hvor han ønsker å sette fokus på organdonasjon.

– Det er veldig hyggelig at han valgte å avslutte hos oss, og det har en flott symbolsk betydning, sier Heidi Lunde Elstad ved Feiringklinikken.

Også Stiftelsen organdonasjon er stolte og fornøyde over Stians svømmestunt.

– Vi er veldig glad han har valgt saken vår, og det er ingen tvil om at han bidrar til å bringe vår sak og budskap ut til flere, sier informasjonskonsulent Yina Chan i Stiftelsen organdonasjon.

Artikkeltags