Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig sommer for Nebbursvollen

Artikkelen er over 6 år gammel

LILLESTRØM: Nebbursvollen friluftsbad merker godt at sommerværet har vært ustabilt i år. Hittil i sommer har de tjent over en halv million mindre i billettinntekter enn til samme tid i fjor.

16.juli i år hadde Nebbursvollen hatt over 14 000 færre besøkende sammenlignet med samme tid i fjor. Dette tilsvarer over en halv million kroner mindre i billettinntekter.

— Det er mye penger. Vi har budsjettert med 50 000 besøkende innom totalt, så dette er ikke gode tall, forteller driftsleder Arve Indseth.

Årets sommervær har hittil ikke vært optimalt for friluftsbadet, spesielt sammenlignet med fjorårets knallsommer.

— Salget i år er i samsvar med været, forteller driftslederen, som mener dårlig vær i pinsehelgen har hatt mye å si.

— Er det bra vær i pinsen er dette alltid den mest besøkte helgen og dermed den viktigste helgen for oss. I år var pinsehelgen preget av kald luft og ikke særlig bra vær.

I fjor fikk de inn nesten 285 000 kroner i billettinntekter pinsehelgen, mens det i år kom in snaue 9 000 kroner. 2.pinsedag ble med det fjorårets beste dag for Nebbursvollen, med nesten 4500 besøkende. Årets hittil beste dag var onsdag 1.juli, med nesten 3 400 besøkende.

— Det var en god dag til at det var en hverdag, sier Indseth. Allikevel er han ikke fornøyd med årets sesong så langt.

Fortviler ikke

Badesesongen på Nebbursvollen varer til 17.august, så de har omtrent en måned på å snu trenden. Men ifølge driftslederen er det vanskelig å få gjort noe med badelysten til Romerikingene når sola ikke skinner.

— Da vil folk gjerne gjøre noe annet. På regnværsdagene er det kanskje tre til fem stykker innom for å trene, og kanskje rundt ti morgenbadere. Og det må helst være sol fra sju om morgenen, det holder ikke om det lysner klokka ni, da har de som står opp tidlig allerede planlagt dagen. Men om det er fint vær på andre eller tredje dagen, strømmer det gjerne til med besøkende, forteller Indseth.

Til tross for de dårlige tallene har Indseth fortsatt troen på at de kan ta igjen de tapte badegjestene.

— Vi skal ikke fortvile for tidlig. Blir det fint vær, kan det rette opp en del. Jeg har sett på langtidsvarselet, og selv om det ikke er meldt tropevarme, kan det bli ganske bra. Vi som jobber her får krysse alle tærne vi har, for vi trenger vel rundt tre uker med bra vær for å nå budsjettmålet.

Roser de ansatte

Indseth tror de ansatte synes det er kjedelig å jobbe på regnværsdager.

— Når det regner må vi gjøre forefallende arbeid som klipping og luking, men dagene går jo mye fortere når det er mange besøkende og mye som skjer. Det er begrensa hvor mye forefallende arbeid vi har å gjøre, så da hender det at vi låner dem bort til Park og Idrett hvis de har behov for hjelp, forteller Indseth, rom berømmer sine 28 ansatte for innsatsen.

— Det kan være utfordrende å jobbe her når det bare er regn. Men de siste to åra har vi hatt et veldig bra mannskap, som velvillig drar på seg regntøy og står på knærne og luker.

Kommentarer til denne saken