Terningkast 5: Hurra for Nordbytjernet

BAD OG MIDDAG | Gerd-Wenche Brochmann og sønnen Brikt (2) tar ettermiddagens bad og middag ved Nordbytjernet. Strandstolene er alltid med i bilen, i tilfellet været blir fint som i dag.

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

BAD OG MIDDAG | Gerd-Wenche Brochmann og sønnen Brikt (2) tar ettermiddagens bad og middag ved Nordbytjernet. Strandstolene er alltid med i bilen, i tilfellet været blir fint som i dag. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Artikkelen er over 5 år gammel

Nordbytjernet er så fint at da visestatsministeren i Albania var på besøk, måtte han spørre om badeplassen var ekte eller falsk.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

– For en nordlending er dette helt topp! sier Frode Lund.

Han og Gerd-Wenche Brochmann har kommet til Romerike som klimaflyktninger. Han er opprinnelig fra Andøya, hun fra Finnmark. Nå nyter de varmen ved Nordbytjernet ved Jessheim. Sønnen Brikt på to år står i vannkanten og kaster en liten, rundt stein i vannet foran seg. Han har nye, blå badesko med sjørøvermotiv på. Moren plukker den opp.

– Du kaster den bare lenger og lenger ut, og mamma blir mer og mer blaut! sier hun.

Velstelt

Familien bor på Råholt og bader helst i Hurdalsjøen, men reiser til Nordbytjernet for å få en forandring. Strandstolene deres ligger permanent i bilen, i tilfelle været blir fint. Det ble det i dag. Vanligvis er det smekkfullt her, forteller de.

– Nordbytjernet ligger nærme sentrum, stedet er velstelt. Men toalettene kunne vært litt bedre vasket, sier Frode Lund.

For alle

Noen sier Nordbytjernet er stedet for å se og bli sett. Men her er både barnefamilier, joggere, syklister og ungdommer. Og makteliten også. For jammen sitter ikke kulturminister Anniken Huitfeldt på plenen og poserer for bilder til et norsk ukeblad.

Området innbyr til aktivitet: Her er sandstrand, kupert terreng med gressplen, sandbane med volleyballnett og lang brygge. Rundt tjernet går en grusvei, perfekt for joggere og syklister.

Tre finske jenter som jobber på Gardermoen i sommer, ligger ved siden av hverandre på gressplenen. De fikk høre om stranda av en venn.

– I Finland har vi større innsjøer. Det er fint her, sier Theresa Soukka (17).

En gutt demonstrerer at den store gressplenen kan brukes til mer enn soling: Gressbakkene er også perfekt å rulle ned. Joggere gir hverandre «high five» når de passerer hverandre. Elias (9) og Alve (7) Folkesson er på ferie i Norge og prøver med oppbrettede bukser å fange småfisk i en plastboks, mens Kathinka Hovde (7) har fått på seg våtdrakten og løper ut i vannet. Ifølge foreldrene er hun og broren Romerikes største badenymfer.

– Jeg synes det er gøy å bade. Og der oppe kan man ha piknik, sier Kathinka.

Også venninnen Karoline Sundby (10) liker stranda.

– Det er livlig, og så mange glade folk! sier hun.

Visestatsministeren undret

Fotoshooten til kulturministeren er ferdig, og hun begynner på en joggetur rundt vannet.

– Jeg er veldig glad i å bade her. Det er varmt, og samtidig kan man være aktiv. Jeg liker å løpe her om ettermiddagene. Da vi hadde Grand Prix i Norge i 2010, tok jeg med meg visestatsministeren i Albania hit. Han spurte: Er den ekte eller falsk? Jeg skjønte først ikke hva han mente. Men utenfor hovedstaden i Albania har de en falsk innsjø, sier Huitfeldt.

Så fin syntes altså Albanias viseminister Nordbytjernet var, at han måtte spørre om den var ekte. Kulturministeren løper videre mens hun peker mot bjørketrærne på plenen og roper at de er perfekt for barn å klatre i. Så forsvinner hun inn i skogen.

Artikkeltags