Gå til sidens hovedinnhold

Badefolket trekker inn

Artikkelen er over 5 år gammel

Det kjølige og grå sommerværet har gitt landets innendørs badeanlegg godt med besøkende de siste ukene. 

Grått vær og lave temperaturer har preget julimåneden over store deler av landet. Det har blant annet resultert i folketomme badestrender, men det har også vært god butikk for landets mange innendørs badeland.

- Folk elsker å bade, og grått og trist ute er godt nytt for oss, sier administrerende direktør Richard Paulsen for Quality Hotel & Resort i Sarpsborg.

Badelandet ved hotellet åpnet igjen 16. juli etter oppussing.

- På de 14 dagene vi har holdt åpent, har vi doblet omsetningen i forhold til fjoråret. Det er kanonbra. Så vi håper på gråvær og litt regn framover, sier Paulsen til NTB.

Flere turister

Også hans kollega ved Piratbadet i Trondheim er glad for gråværet.

- På gråværsdager er det stinn brakke, sier badefaglig leder Oddvar Mæhle, til NTB.

Han sier antallet besøkende i sommermånedene er svært væravhengig og at badet opplever store forskjeller fra år til år.

- I fjor hadde vi en veldig rolig sommersesong. Og på de fem til seks godværsdagene som vi har hatt nå i juli, har det vært ganske dødt, sier han.

Også lenger nord har det vært lenge mellom godværsdagene.

- Jeg antar at vi har en økning i antall besøkende på 30 til 40 prosent fra i fjor, sier Steinar Bang Hansen, daglig leder for Nordlandsbadet i Bodø.

Han melder om godt med besøkende også på pene sommerdager, men opplever ekstra høyt trykk fra både turister og fastboende når temperaturen kryper nedover på gradestokken.

- Noe av økningen skyldes nok at det kommer flere turister til Nordland enn tidligere, men det er klart at været har stor betydning, sier han.

Sørlandsbadet i Lyngdal i Vest-Agder merker også godt at flere trekker innendørs i sommer enn i fjor.

- Mellom 1. og 15. juni hadde vi en økning i antallet besøkende på 10 prosent fra i fjor. Men vi har både et innendørs- og et utendørsbasseng, så vi merker ikke de helt store svingningene, sier daglig leder Atle Homme. 

Merker dårlig vær

Mens badebassengene med tak er stappfulle, har utendørsparken Sommerland i Bø hatt færre gjester enn i fjor.

- Fram til for en ukes tid siden lå vi omtrent på samme nivå som i fjor. Nå ligger vi rundt 10.000 gjester bak, sier daglig leder Mattis Willms til NTB.

- Men været tatt i betraktning er vi tålelig fornøyd med årets besøkstall, legger han til, og viser til at parken har hatt over 100.000 besøkende så langt i sommer.

Det betyr allerede flere besøkende enn sommeren 2012, en sommer preget av regn og enda lavere temperaturer enn i år.

Kommentarer til denne saken