Terningkast 4: Derfor fikk Mønevann fire

GREI STANDARD: Toalettene på Mønevann er ganske godt vedlikeholdt, og det er nok dopapir. Det eneste ulempen er at vask mangler. FOTO: STINE STRANDHAUG

GREI STANDARD: Toalettene på Mønevann er ganske godt vedlikeholdt, og det er nok dopapir. Det eneste ulempen er at vask mangler. FOTO: STINE STRANDHAUG

Av
Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

På Mønevann ved Losby er det noe for enhver smak. Barna liker seg godt på badeplassen, fordi det er enkelt å komme seg ut i vannet. Dette er også en oversiktlig plass hvor foreldrene har full oversikt over barna til enhver tid. Det er cirka to kilometer å gå fra parkeringsplassen, men det er i flotte skogsomgivelser med en bred og fin vei å gå på.

TILGJENGELIGHET

Det er ikke mulig å kjøre helt inn til Mønevann. Dermed må man parkere ved golfbanen ved Losby og gå innover cirka to kilometer. Veien er bred, og slak. Derfor er det godt tilrettelagt for funksjonshemmede, og fint å sykle. Badeplassen er merket et godt stykke inn på veien, men det er lite skilt å finne ved parkeringsplassen. Det er mange parkeringsplasser, og parkeringen er gratis.

+ Lett tilgjengelig for funksjonshemmede.

- Dårlig skiltet, og ett stykke å gå.

BADEMULIGHETER:

Her er mulighetene mange, enten om man ønsker å sole seg på gresset, på sanden eller tilbringe tiden i vannet. Det er lett å komme seg uti for barn, men enkelte steder kan det fort bli dypt. Det er også mulig å hoppe fra stupebrett om man ønsker det, men er man litt mer engstelig kan man for eksempel velge å gå uti vannet via trappen fra flytebrygga. Vannet kan være litt kaldt.

+ Stupebrett

- Kaldt vann

TOALETTER:

Det er laget til både jentedo og guttedo. På guttedoen er det eget pissoar, som er noe skittent. Pluss for stort omkledningsrom med benker, men dette er ikke avskjermet fra toalettene med egen dør. Toalettene er rene, og det er tilstrekkelig med dopapir. Vask mangler. Mønevann har ikke eget toalett for funksjonshemmede, og det kan være vanskelig for dem i rullestol å bruke de andre toalettene på grunn av en liten forhøyning opp mot toaletthuset.

+ Pissoar for gutta, rene toalett og omkledningsrom.

- Manglende vask. Lite tilgjengelig for rullestolbrukere.

SIKKERHET:

Her er det oversiktlig og langgrunt noe som gjør det fint å ta med seg små barn. Det er også sikkerhetsbøye. Noen steder kan det være litt dypt vann, og flere høye kanter man kan falle ned fra og ut i vannet, dermed er det greit å passe ekstra på de minste barna.

+ Oversiktlig, sikkerhetsbøye.

- Noen steder er det dypt vann.

ANDRE TILBUD:

Stupebrettet er populært blant badegjestene, også gangbrua som går over midten av vannet er fin å hoppe fra. Det er ikke kiosk i området, så her må man ta med seg matpakke før man kommer. Fine benker og godt med søppelbøtter gjør dette til en fin rasteplass.

+Stupebrett

- Ingen kiosk

KONKLUSJON:

Mønevann er et koselig vann som er godt tilrettelagt både for små barn og funksjonshemmede, men passer også for voksne. Pluss får de for både flytebrygge og stupebrett. Det er et stykke å gå til badestedet noe som trekker ned. Stedet har heller ikke kiosk. Det er langgrunt enkelte steder, mens andre steder kan det fort bli litt dypt, dette gjelder særlig ved stupebrettet. Idyllisk sted for å få seg en dukkert eller litt sol på kroppen, men vannet kan være litt grumsete.

Artikkeltags