Solberg: Utbruddene skjer når smitterådene brytes

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og statsminister Erna Solberg på torsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og statsminister Erna Solberg på torsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

Av

Statsminister Erna Solberg (H) ber folk følge smittevernrådene og sier at utbruddene som oppstår, i all hovedsak skjer når rådene ikke følges.

DEL

– Det helsemyndighetene så langt ser, er at utbruddene i all hovedsak skjer når smitterådene brytes. Dersom hver enkelt av oss følger smitterådene, vil vi opprettholde kontrollen, sier Solberg på torsdagens pressekonferanse.

Torsdag ble det klart at den første store undersøkelsen av hvordan smittevernrådene blir fulgt, viser at seks av ti har brutt karantenereglene.

– Jeg tenker at folk må huske at karantenereglene er til for å beskytte andre enn deg selv. Det er ditt solidariske bidrag når du potensielt har vært utsatt for smitte fra andre. Det er på tide å finne fram den indre selvdisiplinen. At du føler det ikke er så farlig for deg, det er ikke det viktige. Det kan være veldig farlig for de du møter, sier Solberg.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken