Solberg: Ikke mulig for meg å handle av hensyn til ro i regjeringen

Erna Solberg kommenterer at Fremskrittspartiet har gått ut av regjering. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Erna Solberg kommenterer at Fremskrittspartiet har gått ut av regjering. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Statsminister Erna Solberg (H) sier at det ikke var mulig for henne og Høyre å handle av hensyn til ro i regjeringen.

DEL

– Jeg har respekt for at Frp har et annet standpunkt fordi dette var en vanskelig avveining. For meg var det riktig at gutten kom hjem til Norge, og dermed fikk hjelp, sa statsministeren.

– Det har ikke vært min intensjon å karakterisere andre partiers standpunkt eller moral, men det hadde ikke vært mulig for meg og Høyre å handle av hensyn til ro i regjeringen, fortsatte hun.

Statsministeren sier til NTB at hun håper at Frp også utenfor regjering vil være med på «riktig politikk», ellers vil hun måtte se andre veier.

Statsministeren understreker at det i tiden fremover ikke bare er regjeringspartiene hun må komme til enighet med, på samme måte som da regjeringen tidligere besto av to og tre partier.

– Vi kommer til å være opptatt av hva disse tre partiene mener om politikk. Så vil vi da håpe at Frp vil være med på det som er riktig politikk, med sitt preg på det. Ellers vil vi måtte se andre veier, sier Solberg, som syns det er trist at Frp går ut av regjeringen.

– Jeg forventer ikke annet enn at Frp kommer til stå for sine saker i Stortinget basert på sitt program. Samtidig har vi en felles historie, med mange viktige saker og ting som vi har fått gjennom, sier Solberg.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken