Ta turen til Åråsen søndag! Og ta med en venn eller to. Det er vår oppfordring foran den viktige kampen mot Sogndal klokka 15.30. Velfylte tribuner betyr mye, og publikum kan bli lagets 12. mann som bidrar til å sikre tre poeng mot gjestene fra Saftbygda. Espen Søgård, markedskonsulent og klubblegende, sier det slik: «Det er nå det gjelder, og det er nå vi trenger publikum i ryggen. Det gjør at spillerne yter det lille ekstra.»

LSK ligger på nest sisteplass i Tippeligaen og står i fare for å rykke ned og måtte feire 100-årsjubileet neste sesong i Obos-ligaen. Få Kamper i LSKs historie har hatt større betydning enn søndagens match. Vi må i alle fall tilbake til siste hjemmekamp i 2008 da LSK måtte slå Rosenborg. Søndagen kan nesten måles mot kvalikkampen mot Bryne på Åråsen i 1990, men etter Sogndal er det fremdeles fem seriekamper igjen. Vi har troen på at lagets nygamle trener Arne Erlandsen er rett mann til å snu dette.

To og førti år, og rekorden står! Vi er alltid med. Rykker aldri ned. Vi er LSK.

Kanarifansens sang forteller om en fantastisk bragd. 42 sammenhengende år i toppdivisjonen. LSK har vært i sumpen både sportslig og økonomisk flere ganger siden tidenes beste norske fotballspiller, Tom Lund, løftet LSK opp i toppen høsten 1974, men laget har aldri rykket ned. Det er bare folk over 50 som er i stand til å huske at LSK ikke alltid har spilt i øverste divisjon.

LSK er byen og regionens stolthet og betyr mye for både identitet og selvfølelse for folk som sokner til distriktet. Ingenting har satt Lillestrøm på kartet som Sportsklubben. LSK er en viktig bærebjelke. Det merkes i disse dager. Svært mange – også folk som normalt ikke er særlig fotballinteressert – er opptatt av hva som skjer med laget.

Det er viktigere enn noensinne at alle som er glade i LSK, og som ser betydningen av at Romerike har et lag helt i toppen av norsk fotball, samles om klubben. Det er i motgangstider at patriotene trengs mest. Ta turen til Åråsen søndag!

LES OGSÅ:

LSK-spillerne betaler for hver tilskuer

SE LSK-MAGASINET FØR KAMPEN: