– Snøen som faller nå er litt skummel

FALSK TRYGGHET: Disse to bilene kolliderte på det glatte føret mandag ettermiddag. Nå ber politiet bilistene om å være forsiktige det neste døgnet.

FALSK TRYGGHET: Disse to bilene kolliderte på det glatte føret mandag ettermiddag. Nå ber politiet bilistene om å være forsiktige det neste døgnet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet advarer mot glatte veier etter at to biler havnet i et trafikkuhell og veien ble sperret mandag ettermiddag.

DEL

Ved 17-tiden mandag ettermiddag opplyser politiet at de rykket ut til et trafikkuhell langs fylkesvei 452 i nærheten av Ilevegen på Kløfta.

– To biler var involvert, men ingen av de involverte personene kom til skade, opplyser operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt.

Minst én av dem skal likevel ha blitt tatt med til legevakta for en sjekk.

Årsaken til trafikkuhellet var ifølge politiet de vanskelige forholdene på stedet.

– Det var verken promille eller noe annet som sørget for uhellet, det var kun glatte veier.

Vegtrafikksentralen ble tidlig varslet om at de måtte komme ut og strø.

Ved 17.30-tiden har også den lovede snøen begynt å falle over Romerike. Derfor kommer politiet med en oppfordring til bilistene både i kveld og morgen tidlig.

– Snøen som faller nå er litt skummel da den flere steder legger seg på blankpolert is og som kan skape en falsk trygghet. Folk får sjekke forholdene og ta noen bremsetester, oppfordrer operasjonslederen.

E16-uhell

Ved 19.30-tiden opplyser politiet at en lastebil og personbil har vært involvert i et mindre trafikkuhell på E16 ved Gardermoen.

– Skjedd i kryss på grunn av glatt føre. Ikke personskade, skriver politiet.

Lastebil på tvers

På fylkesvei 402 ved Rotnes har et vogntog ved 20-tiden snurret og står nå på tvers av veien som nå er midlertidig stengt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken