Gå til sidens hovedinnhold

Smittevern og Valentines

Leserinnlegg

I dag kjente jeg for første gang på litt mer enn irritasjon når det gjelder smittevern. Jeg var enkelt sagt forbanna.

Min tiltro til at folk er i stand til å ta gode valg, og ikke minst - ta hensyn - i denne evigvarende (det kjennes sånn ut) pandemien, fikk seg et realt slag i fleisen etter et besøk på Jessheim Storsenter lørdag ettermiddag.

Det var tildels min feil. Jeg kom i skade for å bestille meg en (sårt tiltrengt) frisørtime på senteret. Jeg regna med at jeg kanskje måtte vente litt her og der, som et ledd i smittevern, og kom bittelitt tidlig.

Men, nei. Her var det ingen kø. Det var derimot smekkfullt i sentergangene av folk som tilsynelatende subba rundt skulder til skulder. Butikkene har riktignok max antall gjester inne i henhold til lovverket, men hva hjelper det når kundene står som sild i tønne - i kø- rett utenfor?

Senterleder Jon Bakke kan opplyse om at de har økt antall vektere for denne dagen. Jeg så to vektere. De sto ved rulletrappene og skravla - med hverandre. Samtidig kom folk rullende opp og ned tett i tett. Jeg trodde ikke det jeg så!

En anbefaling om å ikke krysse kommunegrensene for å handle, er mildt sagt for lite. Dersom man regner med at smittevernet ikke kan overholdes, MÅ man komme med kraftigere tiltak.

Bare for å ha sagt det - det var dønn umulig å overholde to meter avstand på Jessheim Storsenter lørdag ettermiddag. Senterledelsen v/ Bakke har hodet i sanda om de tror smittevernet ble opprettholdt.

Nina Håpnes, Innbygger i Ullensaker

Kommentarer til denne saken