Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal du kle deg i høst: – Tør å gå litt ut av komfortsonen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Med en «chunky» strikkegenser og en kul dressbukse er du klar for kvelden.

Under forrige ukes åpning av den nye Lindexbutikken på Metro senter, var modell og programleder Kathrine Sørland til stede for å fortelle litt om høstens trender.

– Det går mye i sett, hvor overdelen og underdelen er i samme mønster, farge og materiale. Noen synes riktignok det er litt skummelt å kle seg i hele sett, men da kan man fint bruke delene hver for seg og kombinere dem med andre plagg, forklarer Sørland, som selv hadde på seg et ullsett i beige bestående av en genser og et knelangt skjørt.

– Ellers er det mye rutemønster som kommer nå fremover, i tillegg til naturligvis en del strikkede overdeler, kombinert med skjørt eller jeans. Med en «chunky» (tykk og klumpete) strikkegenser og en kul dressbukse er du klar for kvelden, legger hun til.

– Litt som å treffe en mann

Etter det lille foredraget på scenen inni butikken, presiserer modellen overfor Romerikes Blad at hun er opptatt av at mote skal inspirere, ikke diktere.

– Du skal aldri ha på deg noe du ikke føler deg vel i. Det er litt som når du treffer en mann, og lurer på om det er riktig. Du skal stole på magefølelsen din, sier Sørland med et lurt smil.

Saken fortsetter under bildet

Hun forklarer videre at høsten definitivt er favorittsesongen hennes når det kommer til mote.

– Jeg er ikke så glad i vinteren, og om sommeren føler jeg det er så enkelt – da holder det å kaste på seg en T-skjorte og en shorts eller skjørt.

Mye farger å velge i

Når det gjelder fargene som vil prege motebildet og butikkene i tiden framover, beroliger Sørland med at det vil bli gode valgmuligheter.

– Det kommer mye fine farger; blant annet en del pastellfarger, i tillegg til grønt, gult, rosatoner, kremhvitt og beige. Jeg liker spesielt godt at også barneklærne kommer i disse fargene. Det går ikke bare i rosa og blått lenger, forklarer hun.

– Hva burde man tenke på når det kommer til julebordsesongen, som også sakte, men sikkert nærmer seg?

– Igjen vil jeg poengtere at det er viktig at man går i noe man føler seg vel i. Noen foretrekker en drakt eller dress, mens andre helst går i kjole. «Den lille svarte» er en klassiker som alltid fungerer fint, men tør gjerne å gå litt ut av komfortsonen. En jumpsuit (buksedress) for eksempel kan være vel så fint. Tenk også på farger, og våg å eksperimentere litt.

Kathrine Sørland

  • Kathrine Sørland (39) er en norsk modell, tidligere Frøken Norge og programleder. Hun har samarbeidet med og vært frontfigur for motekjeden Lindex i flere år.
  • I 2002 var hun Norges kandidat til Miss World, hvor hun endte på en fjerdeplass. To år senere deltok hun i Miss Universe, hvor hun kom på ellevteplass.
  • I 2006 åpnet Sørland brudekjolebutikken Agape i Oslo. Salongen ble imidlertid slått konkurs i slutten av 2011.

Kommentarer til denne saken