Tinder oppdaterer appen med funksjonene «Støter dette deg» og «Er du sikker?». I tillegg til det blir den optimalisert med valgene «inkognitomodus» og «blokker profiler».

Dette gjøres for å bidra til beskyttelse mot overgrep på nettet.

– Vi jobber kontinuerlig med å utvide sikkerhetsfunksjonene våre. Vi ønsker å informere og hjelpe nye medlemmer til å inngå sunne relasjoner i appen fra start. Gjennom kunnskap og informasjon er målet vårt å gjøre Tinder til det tryggeste stedet å møte nye mennesker på nett, sier Rory Kozoll, leder for tillit og sikkerhet ved Tinder, i en pressemelding.

«Er du sikker?»

Funksjonen «Er du sikker?» sendes til avsenderen av en meldingen når Tinder fanger opp upassende språk. Dette gjelder blant annet meldinger som åpenlyst inneholder seksuelt eller voldelig innhold.

Ifølge Tinder vil dette redusere meldinger med slikt innhold med ti prosent. Verktøyet skal være til hjelp for å få medlemmene til å tenke seg om, og vurdere handlingene sine før de sender meldingen.

Valget «Støter dette deg?» dukker opp dersom en bruker mottar upassende meldinger.

Tinder oppfordre brukere til rapportere upassende meldinger. Det vil bli iverksatt tiltak mot medlemmer som overskrider Tinder sine retningslinjer.

Siden lanseringen av denne funksjonen har den bidratt til økt rapporteringen av meldinger med upassende språk med 45 prosent, ifølge Tinder.

Mer kontroll

Funksjonene «inkognitomodus» og «blokker profil» skal bidra til at brukerne selv kan kontrollere hvordan de ønsker å kommunisere med andre.

Ved bruk av inkognitomodus kan brukerne skjule profilen sin fullstendig. De som benytter seg av dette kan fortatt «swipe» til venstre og høyre i appen, men kun personene som har blitt likt vil få opp vedkommende.

Blokkering av profiler er et verktøy som gir brukerne muligheten til å velge hvem de vil se på Tinder. Når en profil plir foreslått kan man nå velge å blokkere profilen slik at de ikke vil dukke opp igjen.

Denne blokkering av profiler kommer i tillegg til blokkering av kontakter og blokkering etter å ha rapportert en profil.