(MittJessheim)

– Nå prøver vi å få tak i hygieneartikler som dusjsåpe, sjampo, tannkrem og tannbørster. Vi trenger også rene og nye sokker, T-skjorter og truser, sier Tanya Fjørtoft Valkve i Omsorg Jessheim til Romerikes Blad.

Onsdag kveld står de frivillige i organisasjonen utenfor Quality Airport Hotel Gardermoen. Mellom klokka 17 og 19 samler de inn hygieneartikler, undertøy og klær fra folk som ønsker å bidra.

– Vi snakket med hotellet på Olavsgaard og fikk høre hvilke behov som finnes. Aller helst ønsker vi oss hygieneartikler, så vi konsentrerer oss hovedsakelig om det og rent undertøy. Det er allerede mange som har samlet inn klær, forteller Fjørtoft Valkve.

Hun opplyser at Omsorg Jessheim står på baksiden av hotellet, og at de frivillige har på seg gule vester for å gjøre seg synlige.

– Vi går igjennom alt vi samler inn for å sikre at det holder god kvalitet. Undertøyet vi samler inn må være både rent og nytt.

Også nyttårsaften vil organisasjonen stå utenfor hotellet, som ligger overfor LHL-sykehuset på Jessheim.

– I morgen står vi der mellom klokka 12 og 14. Vi er allerede fire personer, og vi får trolig hjelp av to eller tre til, avslutter Fjørtoft Valkve.