Da inviterer det 45 kvinner store damekoret «The Sparkling Sisters» i Gjerdrum til helaften i Gjerdrum kulturhus.

Kulturukene i Gjerdrum har i år markert at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert. Korets bidrag er konserten «Born this way».

– Vi er stolt og ydmyk og gleder oss enormt til å hylle skeiv kjærlighet, mangfold og respekt for mennesket gjennom musikk. Og vi håper at dette kan være ett lite bidrag til mer åpenhet i samfunnet, sier styreleder Katrine Stilèn Nagell i en pressemelding.

– At damekoret The Sparkling Sisters igjen tar for seg dagsaktuelle temaer og lever musikalske opplevelser i tråd med dette er både vakkert og enestående. Dette gir en dypere mening i musikken som vi formidler fra scenen, sier dirigent og sangpedagog Ragnhild Grindheim.

Flere av korets medlemmer var direkte berørte av skredkatastrofen i Gjerdrum.

– I en tid som denne har de ukentlige øvelsene vært ett pusterom, ett sted der en har kunnet tenke på noe annet, et endorfinverksted – som vi liker å kalle det. Det er ingen tvil om at det virkelig har vært krevende tider i bygda vår. Korsang og det å være en del av The Sparkling Sisters er ett viktig bidrag til å bedre vårt kollektive humør. Det er terapi i sang, både for bygda og ikke minst for våre egne medlemmer som har hatt det vanskelig, sa daværende styreleder Terese Nørsterud, i anledning korets femårsjubileum i fjor.

Heller ikke pandemien stoppet korvirksomheten. Gjennom digitale øvelser, uteøvelser, stemmeøvelser og øvelser med avstand klarte kvinnene å holde sanggleden oppe.

Selv om flesteparten av medlemmene er hjemmehørende i Gjerdrum, er flere av kvinnene bosatt i andre romerikskommuner.

– Vi er jo et amatørkor der de aller fleste er travle damer i full jobb, men sangglede og engasjement er det ingenting å si på! Det viser seg spesielt i oppkjøringen til et så stort arrangement, sier Stilèn Nagell.

Det er satt opp to konserter på lørdag. Den ene er utsolgt.