Gå til sidens hovedinnhold

Slik ble barneavdelingen: – Vi redder ikke liv med dette prosjektet, men kanskje vi kan redde et øyeblikk

Denne julen blir ekstra dyster for barn som er innlagt på sykehus, da de verken kan få besøk av søsken eller venner. Nå håper prosjektleder James Finucane i Street art Oslo at familiene og de ansatte får noe å smile av. Med hjelp fra kunstner Frode Skaren har barneavdelingen på Ahus fått en etterlengtet oppgradering.

– Vi redder ikke liv med dette prosjektet, men kanskje vi kan redde et øyeblikk, sier Finucane.

Morsomme detaljer

Kunstner og trebarnsfar Frode Skaren, alias Uglylogo, har de siste ukene malt over 40 karakterer på veggene hos barneavdelingen på Ahus. Han ønsker at barnas fantasi skal vekkes av form og farge, samtidig som ungdommene og de ansatte kan sette pris på humoren.

– Jeg har også gjemt noen detaljer som de eldre pasientene og besøkende kanskje oppdager, forteller han i en pressemelding.

Historien bak figurene kan følges gjennom korridorene og pasientrommene.

Skaper kommunikasjon

Avdelingsleder hos barneavdelingen Else Andresen synes det var på tide å gjøre noe med de triste veggene, og kontaktet derfor Street Art Oslo i sommer. Hun sier at dette er noe mange vil sette pris på i lang tid.

– Bildene kan distrahere barna fra smerte og frykt. Det er også lettere å starte en samtale når vi kan samarbeide gjennom bildene vi ser på i fellesskap, sier Andresen.

Avdelingen er takknemlig for all støtten de fikk til prosjektet. Algarheim barneskole, Mailand videregående skole, Barnekreftforeningen Oslo og Akershus og Lillestrøm banken har bidratt med ulike midler.

Prosjektet ble en suksess og partene er nå i diskusjon om utvidelse i 2021.

Kommentarer til denne saken