Kristoffersen skuffet i Kroatia

Henrik Kristoffersen lå 0,70 bak ledende Marco Schwarz etter den første omgangen. Han endte utenfor pallen.

Henrik Kristoffersen lå 0,70 bak ledende Marco Schwarz etter den første omgangen. Han endte utenfor pallen. Foto:

Av

Henrik Kristoffersen måtte ta til takke med en plass utenfor pallen i søndagens i slalåmrenn i Zagreb. Østerrikes superstjerne Marcel Hirscher tok nok en seier.

DEL

Kristoffersen jakter fortsatt sesongens første verdenscuptriumf. Søndag skulle han slå tilbake etter 11.-plassen i Oslo 1. nyttårsdag (parallellslalåm), samt å ha kjørt ut i Madonna før jul. Slik gikk det ikke.

Det ble nedtur for Kristoffersen, som til slutt ble nummer fem i rennet som ble vunnet av Hirscher. Den suverene verdenscuplederen sikret sin sjette seier i vinter 60/100 sekund foran franske Alexis Pinturault.

Kristoffersen hadde 11 pallplasser på rad i slalåm før han kjørte ut i Italia 22. desember. Han har ikke vunnet et renn internasjonalt siden Kitzbühel-slalåmen i januar i fjor.

Hirscher: – Fortsatt ikke i toppform

Kristoffersen var på fjerdeplass etter første omgang, bak den østerrikske trioen Marco Schwarz, Marcel Hirscher og Manuel Feller.

Schwartz, som vant i Holmenkollen nylig, ledet før finaleomgangen, men kjørte ut og kastet bort seiersmuligheten. Annenplassen gikk til Pinturault, mens Feller ble nummer tre.

Triumfen i Zagreb var 64. gang Hirscher var på toppen av pallen i et verdenscuprenn. Østerrikeren leder verdenscupen totalt 335 poeng foran Kristoffersen på annenplass.

– Det var ikke den lettelse seieren jeg har hatt, men jeg er veldig glad. Det var hardt arbeid, sa Hirscher i et intervju med arrangøren.

Han poengterte samtidig at han ikke er i sin aller beste form, og at han har enda mer å gå på.

Solevåg-opptur

For Sebastian Foss Solevåg ble søndagen en solid opptur. Han leverte en glimrende annen omgang og feiet inn til ledelse, etter å ha vært nummer 18 første omgang. Nordmann kjørte seg kraftig opp, og det holdt til slutt til en 6.-plass.

Solevåg hadde fjerde beste tid i den andre omgangen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var nummer 25 etter én omgang, men kjørte ut i sitt andre forsøk. Jonathan Nordbotten kjørte også førsteomgangen, men kom ikke til mål.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags