Gå til sidens hovedinnhold

Sikret EM-bronse med kjæresten

Artikkelen er over 3 år gammel

I sitt femte luftgevær-EM ble det endelig medalje for Benjamin Tingsrud Karlsen.

– Jeg kjempet som en løve på tirsdag, men fikk ikke uttelling i form av poeng. Derfor var det veldig deilig å lykkes i dag, og ekstra stort er det når jeg lykkes sammen med kjæresten min. Hun er også en utrolig god støttespiller og lagkompis på landslaget, og vi har lagt ned veldig mange treningstimer sammen, sier 19-åringen fra Sørumsand.

Tingsrud Karlsen, som i fjor ble kåret til årets elev uavhengig idrettsgren på NTG Kongsvinger, har store mål i sin siste sesong som juniorskytter, før alt fokuset rettes mot å sikre seg en OL-bilett til Tokyo. Tirsdag var han 2 poeng unna finale på den individuelle øvelsen, i sitt siste junior-EM, men endte likevel på en 18. plass i det tøffe selskapet blant 61 deltakere fra 32 nasjoner.

Onsdag ble det en herlig revansj sammen med kjæresten, Jeanette Hegg Duestad, fra Nøtterøy.

Ny olympisk disiplin

I mix-konkurransen mot 35 øvrige lag ble kjæresteparet nummer 4 i kvalifiseringen på 40 skudd stående, og kvalifiserte seg for finaleskyting sammen med Italia, Tsjekkia og to lag fra Russland. Her sikret duoen bronse, kun 0,8 poeng bak Russland 1 som tok sølv, mens Russland 2 sto øverst på pallen. Etter medaljeseremonien i Audi Arena Gyør, ga han kjæresten mye av æren.

– Jeg slet litt med balansen i finalen, og må gi en stor takk til Jeanette for at det ble medalje. Det føltes ut som at hun vant bronsen for oss, men det å slå så mange sterke nasjoner som satser profesjonelt på dette var utrolig stort. Jeg lover meg selv at dette ikke er siste gang.

 

Mix-konkurranse i luftgevær er ny olympisk disiplin i Tokyo 2020, hvor en mann og en kvinne skyter sammen for sin nasjon.

Jenny Stene fra Rånåsfoss var i aksjon for Norges andrelag, som endte på en 8. plass, 0,8 poeng unna finaleplass. Både Stene og Tingsrud Karlsen skyter ny lagøvelse senere denne uken. På seniorsiden er Sina Busk fra Blaker eneste lokale utøver i samme EM.

Kommentarer til denne saken