Rælingen-kvinnen kikker utover klasserommet på Hammer ungdomsskole i Lørenskog.

Siden i fjor har Strømberg, som er utdannet lektor, undervist som i norsk og kroppsøving her.

Strømberg legger ikke skjul på at hverdagen som kontaktlærer tidvis er utfordrende å kombinere med idrettskarrieren.

– Vi trener ikke noe mindre nå enn da vi spilte i eliteserien. Jeg har valgt å jobbe redusert for å kunne restituere meg bedre og ha det overskuddet jeg ønsker. Jeg skulle jo selvsagt ønske at jeg bare kunne spilt håndball, men slik er jo ikke virkeligheten. Sånn det er nå taper jeg faktisk penger på å spille håndball, sier Strømberg.

Ulike verdener

Kort reisevei til både skole og Marikollhallen gjør det mulig å kombinere karrierene på de ulike arenaene.

– Jeg er helt avhengig av å planlegge hverdagene, men det er likevel krevende. Spesielt i de periodene hvor jobben også krever kveldsarbeid, sier Strømberg.

Det står i sterk kontrast til hverdagen i andre norske klubber.

Hennes tidligere lagvenninne Andrea Hanssen forlot Rælingen til fordel for Molde etter forrige sesong. Der er hun heltidsutøver.

– Jeg merker at det er en vesentlig forskjell på å komme uthvilt til trening på dagtid og til økter på kveldstid sammenlignet med en lang dag med studier og jobb, sier Hanssen til Glåmdalen.

Jubileumssesong

Strømberg debuterte allerede som 16-åring for klubbens A-lag. Siden er det blitt 183 kamper for klubben i hjembygda, samt 22 eliteseriekamper for Oppsal.

– Jeg var aldri i tvil om å gå løs på en ny sesong, sier Rælingen-veteranen.

Slik endte første serierunden for de lokale lagene i 1. divisjon for kvinner:

Fjellhammer – Førde 28-27. Haslum – Rælingen 32-32.

Slik spilles andre serierunde (søndag): Volda – Fjellhammer 14.00, Rælingen – Grane Arendal, Marikollhallen 18.00.

Hun gir følgende beskrive av denne sesongens utgave av 1. divisjonslaget:

– Vi har ingen stjerner som kan avgjøre kamper på egen hånd. Vi har en bred stall med mange gode spillere. Det er ikke så stor forskjell på hvem som spiller, noe jeg anser som en av de største styrkene våre. Selv vi er et ungt lag syntes jeg det ser veldig lovende ut med tanke på å kjempe om en topplassering, sier Strømberg.

Nå økes minstelønnen

Håndballspillerne med proffkontrakt får bedre bettingelser fra nyttår.

Da heves minstelønnen på proffkontrakter i håndball fra 1.000- til 4.000 kroner i måneden.

– Dette er et beløp som klubbene, spillerne og foreningene er enige om. Så er det livsfarlig å heve satser så det blir tyngre å drive klubb, men dette er et minste felles multiplum som det har vært lite støy omkring, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til Aftenposten.

I Rælingen reduseres antall proffkontrakter fra 15 til 6 ved årsskiftet.

– På sikt må det være et mål for alle at spillerne skal ha idretten som hovedinntekt. Samtidig gjør ikke endringen at vi som klubb får mer penger. Vi må forholde oss til realiteten, sier sportssjef Svein H. Strømberg i Rælingen håndballklubb.