Lørdag går startskuddet for Gjerdrum-skuespiller Håkon Smebys prosjekt Hawkon Rides. Smeby, blant annet kjent fra storfilmen Den 12. mann, skal bruke hele august på å komme seg fra Gjerdrum til Nordkapp – på motorsykkel.

– Med det begir jeg meg ut på noe ingen har gjort før meg. På en gammel Harley-Davidson skal jeg kjøre hele Norge rundt, svinge innom alle Harley-Davidson forhandlerne og samle inn penger til Kreftforeningen og Sykehusklovnene. Nå håper jeg sambygdingene hjelper meg å sparke i gang innsamlingen lørdag, sier Smeby.

LES OGSÅ: Håkon gikk ned 26 kilo for filmrolle – som glapp

– Vanskelig å stå på utsiden

– Vi ankommer herredshuset i Gjerdrum rundt klokka 12.30 lørdag, forteller Smeby som håper på godt oppmøte fra sambygdingene.

Derfra går ferden videre til Trondheim, Nord-Norge og Nordkapp.

Det ser ikke ut til at Smeby blir alene på ferden.

– Det hele starter hos motorsykkelbutikken Lazy boys lørdag. Derfra blir det kortesje til Gjerdrum og videre derfra til Lygna kro. Noen har også gitt uttrykk for at de ønsker å ta følge helt til Trondheim, sier en begeistret Smeby som har et klart svar på hvorfor han ønsker å gjennomføre denne ferden:

– Jeg har, og har hatt, mange rundt meg som er rammet av kreft. Det er vanskelig å bare stå og se på dette fra utsida, så jeg vil gjerne gjøre noe aktivt.

– Synes vi skal samles i god dugnadsånd

Smeby har nå fått et eget Vipps-nummer av Sykehusklovnene. I forbindelse med Kreftsaken brukes Kreftforeningens eget Vipps-nummer, men giverne må huske å skrive Hawkon Rides i meldingsfeltet.

– Vi har sammen bygd Gjerdrum kommune på dugnad. Så nå synes jeg vi skal samles utenfor herredshuset i morgen i god dugnadsånd for å sette et eksempel for resten av landet.