– Det er deler av jordet mitt som har rast ut, forteller han.

Ifølge Kirkeby har selve raset gått et stykke fra veiarbeidene som har pågått i området.

– Ja, denne delen av jordet ligger nok 150-200 meter unna selve veiarbeidsområdet, men det har rast ned mot veien der arbeidene har pågått, opplyser Kirkeby, som sammen med kona Stine driver klatreparken Høyt & Lavt i gårdsskogen like ved rasområdet.

Kirkeby forteller at det er firmaet Park & Anlegg som har stått for selve arbeidet med å bygge gang- og sykkelvei langs Asakveien.

Romerikes Blad snakket torsdag kveld med avdelings- og prosjektleder Bjørn Arve Kingell i Bygg & Anlegg AS' avdeling på Romerike, men han henviser videre til Norsk Gjenvinning, som er ansvarlig for det aktuelle prosjektet med å bygge ny fylkesvei 256.

Les også: Rasveien skulle offisielt åpnes 22. november.

– Så vidt jeg vet, ble prosjektet avsluttet tidligere i dag, og både gravemaskiner og øvrig utstyr var parkert. Det var kun oppsetting av lyktestolper som gjensto, sier han.

Grunneieren mener bestemt at raset ikke kan ha noen sammenheng med veiarbeidene. – Men det er en kjent sak at dette er et ustabilt område.

– Grunnen består av leire, som så mange steder ellers på Romerike, og i 1985 gikk det et stort jordras hos naboen, opplyser Hans-Ove Kirkeby til Romerikes Blad.

 

Les også

Mange av oss befinner seg på utrygg grunn