Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen varsler uavhengig gransking etter skredet

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vil ikke sette spørsmålstegn ved legitimiteten av granskingen.

Sørum kommune har bestemt seg for å sette ned et granskingsutvalg for å finne ut hva som har gått galt etter kvikkleirskredet på Sørum.

De vil imidlertid ikke selv stå bak granskingen, men varsler at den vil bli uavhengig.

– Vi vil ha en ekstern gjennomgang av hvilke tiltak som omhandler området som kan ha medført denne tragiske ulykken. Det er viktig at kommunen ikke selv ser seg i kortene etter denne ulykken. Vi vil ikke sette spørsmålstegn ved legitimiteten av granskingen, og derfor må den være uavhengig, sier Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen.

Slik mener kommunen at troverdigheten ved en gransking kan ivaretas.

– Jeg snakket med Fylkesmannen i går, og vi har sendt en skriftlig henvendelse i dag. Det er naturlig at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap gjennomfører granskingen, sier hun.

Hansen var sammen med rådmannen på ulykkesstedet onsdag formiddag i forbindels med at olje- og energiminister Tord Lien besøkte stedet.

– Jeg vil være veldig tydelig på at hvis noen vil utføre en gransking, som ordføreren gir inntrykk av at hun vil, så skal kompetansen og kapasiteten i NVE være tilgjengelig, sa Lien til NTB i forbindelse med befaringen på rasstedet onsdag.

Han roser kommunen for innsatsen etter ulykken.

– Her ser det ut til at alle beredskapsorganisasjoner har reagert kontant og satt inn tilstrekkelig med ressurser, sier han.

Han vil ikke si noe om kritikken som er blitt rettet mot kommunen.

– Det er ikke riktig av meg å spekulere i det, sier han.

Les også

En hel landsby i sorg

 

Les også

NVE: – Trygt å bo på kvikkleire

 

 

Kommentarer til denne saken