Klokka 10.45 tirsdag ble én person funnet omkommet etter skredet i Sørum. Politiet har siden skredet gikk torsdag 10. november søkt etter tre antatt omkommende litauere.

– Den omkomne ble funnet under graving med gravemaskin. Han lå nede i leirmassene mellom to skogsområder, hvor dypt han lå kjenner jeg ikke til, sier politioverbetjent Grethe Løland i Øst politidistrikt Romerike til rb.no.

Hvem av de tre litauerne som er funnet er foreløpig ikke klart. Politiet har ingen sikker identifikasjon, og jobben med å finne ut av dette er startet.

– Et veldig aktuelt område

– Funnet ble gjort i et område litt nedenfor der de seks litauerne jobbet med å rydde skog. Det er et naturlig funnsted, i og med at leirmassene trolig har ført de tre som forsvant i skredet med seg et stykke nedover. Dette er også stedet der de tre overlevende har opplyst at de sist så de savnede, sier Løland.

– Tror dere de to andre savnede ligger i samme område?

– Det er noe vi håper på. Vi kommer til å fortsette gravearbeidet i dette området så snart vi har dagslys onsdag, svarer politioverbetjenten.

Ambassaden varslet om funn

I snart fire uker har letemannskaper lett etter de tre skogsarbeiderne i det store skredområdet. Letearbeidet har vært vanskelig. Området mellom de to skogholtene har vært svært aktuelt for politiet å søke i, men på grunn av mye vann og andre sikkerhetshensyn har det ikke vært mulig å grave i området før denne uka.

– I forrige uke ble det gravd ut en propp, slik at mye av vannet har rent ut fra området. Dette har gjort det mulig å starte gravearbeidet. Det startet mandag, sier Løland.

Den litauiske ambassaden er orientert om funnet. Den omkomne er ikke identifisert.

UNDER: Her går raset over veien!

Bildeserie

Se bildene fra skredet i Sørum