Gå til sidens hovedinnhold

Skredet i Gjerdrum: «Hvorfor kunne ikke dette tilbudet kommet før?»

Leserinnlegg

I et nyhetsinnlegg i Romerikes Blad står det skrevet at det er 100 naboer som får tilbud om å få dekket utgifter til utleiebolig ut året.

Ja, riktignok så har en gruppe i vårt sameie klart å få staten til å dekke husleie for dem som ikke har turt å flytte tilbake til skredkanten, uten kommunens hjelp. All ære til dem. Det står også at ordføreren tar på høyeste alvor og er forståelig for dem som ikke føler seg trygge. Hvorfor kunne ikke dette tilbudet kommet før, når alle var evakuert?

Vi fikk beskjed om å ikke bevege oss i rød sone, dvs. Gjerdet står helt inn til huset vårt. På fredagen var det livsfarlig å bo og bevege seg der. Mandag kom det melding om bygg- og deleforbud, tirsdag skulle vi flytte tilbake og onsdag fikk vi beskjed om å lese av vannmåler.

Dette handler mest om økonomi og lite om det menneskelige. Skal vi nå da pakke sammen det vi eier og har for å flytte ut noen få måneder igjen? Selv om NVE har sagt det er trygt å bo der (det har NGI gjort før).

Staten har sagt de vil stille opp for dem som ikke tør å bo her. Hvem er det som sitter igjen med svarteper. Jo, det er vi som bor nærmest skredet. Vi har ikke mange valgene, noen vil flytte og får ikke solgt. Hvem dekker verditapet? Ikke er det lett å få solgt uten at man går mye ned i pris. Og hvem vil leie ut bolig til oss for noen få måneder? Alle vet at utleierne vil gjerne ha kontrakter på både et år eller to år.

Tror ikke denne kommunen har disponible så mange utleie leiligheter. Dette skulle vært gjort når vi først bodde borte til de hadde sikret skredgropa. Vi ble tvunget til å flytte tilbake for forsikringsselskapene ville ikke dekke utgiftene lenger. Og jeg må si kommunen har vært fraværende etter de tok hverdagen tilbake.

Eva Lilloe-Larsen, Beboer, Gjerdrum

Kommentarer til denne saken