– Vi må dessverre avslutte sesongen tidligere enn først antatt, skriver Åslia skisenter på sin Facebook-side.

– Vi klarer ikke å ha bakken åpen til onsdag som vi først håpet på. Forholdene har blitt mye dårligere i dag, da det har kommet opp store mengder vann, spesielt i bunn av bakken. Vi regner med at det vil komme opp mer vann og i tillegg er det meldt regnvær til helgen. Dette gjør at det ikke er mulig å kunne ha åpent frem til neste onsdag, skriver de i posten som ble lagt ut onsdag denne uka.

Skisenteret stenger i kveld klokken 21.

De som driver senteret i Maura i Nannestad nå skriver videre: – Vi beklager at dette kom brått på, men været får vi ikke gjort noe med. Vi takker store og små, gamle og unge som har besøkt bakken i vinter, og for at vi sammen klarte å få liv i Åslia igjen! Vi er allerede i gang med planleggingen av neste sesong!

I fjor overtok grunneierne, ekteparet Kari Anne og Gudmund Aas og Tonje og Ole Christian Aas, anlegget og driften av bakken, etter at stiftelsen som drev det meldt oppbud.

Etter konkursen i 2019 sto skianlegget, med heis, tråkkemaskin og annet inventar i fare for å bli solgt stykkevis og delt. I to sesonger lå tilbudet nede, til de som eier gårdene selv overtok utstyr og drift.