Gå til sidens hovedinnhold

Han skal styre utviklingen av Vinterparken

Artikkelen er over 3 år gammel

Erik Hammer (44) er ansatt som administrerende direktør i Vinterparken Holding AS. 

Hammer er mannen som skal lede den videre utviklingen og gjennomføring av verdens største innendørs skiarena - en komplett aktivitetspark, vintersportsdestinasjon og knutepunkt i Oslo-området ved Lørenskog stasjon, skriver Selvaag-eide Vinterparken Holding AS i en pressemelding.

Nærmer seg byggestart

Erik Hammer har lang erfaring innen stedsutvikling og eiendomsinvestering, og kommer fra stillingen som prosjekt- og utviklingsdirektør i Orkla Eiendom AS.

Han er utdannet sivilingeniør og har økonomisk tilleggsutdannelse fra NHH. 

Han har tidligere erfaring med bygg og eiendom delvis som ansatt og partner fra flere selskaper som Veidekke Eiendom AS, Eienor AS og Hampro AS.

– Vi har utviklet første fase av et stort og unikt prosjekt som nå nærmer seg byggestart, sier Olav H. Selvaag i Selvaag Gruppen, som har vært initiativtager til satsingen. 

Selvaag har stått bak som sentral i gjennomføringen av en rekke store byutviklingsprosjekter, blant annet Tjuvholmen i Oslo. 

– Dette er en utvikling som vil pågå over mange år, og vi har søkt etter den riktige personen til å lede teamet som skal være med å skape en stor attraksjon og en helt ny bydel, påpeker Olav H. Selvaag i pressemeldingen.

Les også: Skihallen kan gi 2.000 nye arbeidsplasser

Canina og Baumann med på laget

På nyåret gikk solide partnere inn i prosjektselskapet som likeverdige partnere med Selvaag Gruppen. 

Canica AS eier 42 prosent og Baumann Invest 8 prosent, og samlet representerer eierne en høy kompetanse, langsiktig tenkning og finansiell kraft til å gjennomføre en så stor satsing.

– Vi har dedikerte og faglig tunge nøkkelmedarbeidere på plass i prosjektet.  Vi vet at suksess i så store og komplekse satsinger er avhengig av en god leder,  sier Steinar Mejlænder-Larsen, som vil fortsette å følge prosjektet som styreleder i selskapet når Erik Hammer er på plass.

Som en del av Vinterparken Holding er det også etablert et driftsselskap, Skihallen AS,  som ledes av Bård Windingstad. 

Eierne står derved bak en helhet som skal sikre dette blir en publikumsattraksjon med høye besøkstall, påpeker Vinterparken Holding AS i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken