Gå til sidens hovedinnhold

Skihall-gründeren ble «Årets navn»

Artikkelen er over 1 år gammel

Olav H. Selvaag og broren Gunnar Frederik ble hedret for skihallen Snø og boligprosjektet Lørenskog stasjonsby under Eiendomsdagene 2020.

– At dette er åpnet og blitt virkelighet er kjempegøy! sa en særdeles blid Olav H. Selvaag til Romerikes Blad under åpningen av skihallen Snø i Lørenskog onsdag denne uka.

Selvaag var selve drivkraften bak ideen om en innendørs helårsarena for vintersport i Lørenskog. Da Romerikes Blad var første avis med å omtale planene i august 2011, hadde planleggingen allerede foregått i all hemmelighet i et drøyt år.

Spennende og krevende

Torsdag denne uka, dagen etter åpningen av Snø, ble Olav H. Selvaag og broren Gunnar Frederik – begge eiere og styremedlemmer i Selvaag AS – kåret til «Årets navn 2019» under bransjetreffet Eiendomsdagene på Norefjell, opplyser arrangørselskapet Estate kunnskap på sin Facebook-side.

Bildeserie

Se alle bildene fra åpningen av skihallen Snø!

«Selvaag-brødrene nomineres for deres innsats, engasjement og initiativ rundt Snø, et spennende og krevende prosjekt, og byutviklingen på Lørenskog. Der kommer det inn flere store og anerkjente leietakere, og de skal etablere Norges største idrett-hub innen ski, langrenn, hockey, osv.», skrev juryen i sin begrunnelse.

Juryen, som besto av Olav T. Løvstad (DNB), Lars Even Moe (Union), Henrik Taubøll (WeWork) og Øyvind Johan Dahl (Newsec), hadde i forkant nominert Olav og Frederik Selvaag, Sonja Horn, Emil Eriksrød og Christian Wierød som kandidater til «Årets navn» blant en rekke innkomne forslag.

I 2017 var det Carl Erik Krefting som stakk av med prisen, mens Ung i Næringseiendom ble kåret til Årets navn i 2018.

«Årets navn er en person, et selskap eller en forening, som har vist ekstra stort mot, og tatt tøffe, utradisjonelle valg der andre har vært tilbakeholdne. Denne egenskapen vil være gull verdt i bransjen vår i fremtiden,» heter det i kriteriene for å få prisen.

– Det har vært komplisert

Og både mot og utradisjonelle valg burde være beskrivende for ideen om et innendørs helårsanlegg for vinteropplevelser i Lørenskog – et prosjekt der det så langt er investert rundt én milliard kroner i selve hallen og den varme sonen med butikker, restauranter og helsestudio i nedre del av bakken.

Les også

Terje skal servere Snø-gjestene: – Vi må se hvor mange vi trenger å ansette

– Det har vært mange som har vært skeptiske og det har jo absolutt blitt omtalt som et luftslott, men vi har hatt tro på at dette tilbudet trengs, slo Olav H. Selvaag fast under åpningen onsdag.

– Dette har absolutt vært noe av det mest kompliserte vi har jobbet med. Og det å lage forretningsmodeller rundt noe som ikke har vært gjort før har vært komplisert – den finansielle siden av det og det å få banker og investorer med på dette, har vært Columbi-egget som vi måtte få til, sa Selvaag til Romerikes Blad.

Selskapet han er medeier i – Selvaag AS – er selv den største investoren i prosjektet med en eierandel på 39 prosent, mens de andre investorene er Stein Erik Hagens selskap Canica (32 %), Oslo Pensjonsforsikring (11 %), Malling (9 %), Baumann Invest (6 %) og Lørenskog kommunale pensjonskasse (3 %).

– Nå er katalysatoren som skal bidra til næringsvirksomheten og aktivitet i hele området her plass, konstaterte Selvaag, som naturlig nok har store forhåpninger til fortsettelsen.

Til sammen skal det bygges over 200.000 kvadratmeter i den nye bydelen Snøporten – deriblant hotell, boliger, skole, butikker, handelsvirksomhet og flere nye aktivitetskonsepter.

Kommentarer til denne saken