– Vi vil samle inn brukt turutstyr til Utstyrssentralen

Foto:

Camp Villmark ønsker å samle inn turutstyr som folk ikke bruker lengre til Utstyrssentralen i Lillestrøm.

DEL

– Det er mange barn og unge som går glipp av fantastiske naturopplevelser fordi de mangler utstyr. Når Camp Villmark arrangeres 26.–28. april har Utstyrssentralen i Lillestrøm en egen stand der de tar imot klær, og ting som folk trenger for å gå på tur, sier Per Anders Iversen, prosjektleder for Camp Villmark. Oppfordringen er at så mange som mulig av messebesøkene donerer pent brukt turutstyr og klesplagg i løpet av den helgen.

Nan Torill Halseth Magnesholen i Lillestrøm Utstyrssentral håper på stor giverglede fra folk på Romerike og andre som har tenkt seg på messe.

– Vi har bruk for det aller meste, men tatt i betraktning at sommersesongen står for døren er vi spesielt på utkikk etter telt, soveposer, ryggsekker, fjellstøvler og annet turutstyr. Om folk allerede nå vet at de har skiutstyr som blir for lite til neste år, så er det bare å ta med. Vi får garantert bruk for det neste vinter, sier Halseth Magnesholen og legger til at de ikke bare låner ut utstyr til barn. Ting som passer voksne er absolutt kjærkomment, oppfordrer hun.

Brukt utstyr som leveres må være i orden og funksjonelt, og klær bør helst være nyvasket.

– Vi tror dette blir en suksess med så mange tusen frilufts- og turinteresserte samlet på ett sted. Det koster så lite og gå gjennom kjeller og loft på leting etter ting som ikke lengre er i bruk. Her gir du til en god sak. Gi med hjertet, er budskapet fra Halseth Magnesholen i Utstyrssentralen.

En av grunnene til at Camp Villmark har inngått dette samarbeidet med Utstyrssentralen i Lillestrøm er fokuset på miljø og bærekraft.

– I stedet for å kaste brukte klær, er det selvsagt hundre ganger bedre å la andre få gleden av det, sier Iversen i Camp Villmark, som satser på opp mot 25 000 besøkende på Norges Varemesse siste helgen i april.

Fakta Camp Villmark:

  • 26.–28. april, Norges Varemesse, Lillestrøm.
  • Norges største møteplass for jakt-, fiske- og friluftsinteresserte.
  • Cirka 25.000 besøkende og 210 utstillere.
  • Over 60 foredrag innen jakt, fiske, friluftsliv og hund.
  • Hovedtema for 2019: Mat og drikke. Eget matområde, med foredrag, kurs og aktiviteter for barn og voksne.
  • Barnas viltkjøkken, hvor unge villmarkinger for prøve seg som viltkokker.
  • Øl- og vinkurs.
  • Skytekurs og testskyting.
  • Barnas Camp Villmark.
  • Har hatt 63 prosent publikumsvekst de siste fem årene.

Artikkeltags