Gå til sidens hovedinnhold

Skedsmo kan få sin egen versjon av «mosselukta»

Artikkelen er over 2 år gammel

Bellona advarer mot søppelstank dersom avfallet på Holt Vestvollen graves opp.

Olaf Brastad i Bellona sier til NRK onsdag at oppgraving av forurensende masser på det nedlagte avfallsdeponiet på Holt Vestvollen vil gi store luktproblemer.

– For over 20 år siden grov de opp deler av en fylling i Holmestrand. Det lukta forferdelig. Ikke bare for Holmestrand, men også for kommunene rundt, sier han.

Brastad er seniorrådgiver for industri og avfall i Bellona, tidligere ordfører i Holmestrand og styremedlem i Nord-Jarlsberg avfallsselskap IKS.

 

Les også

Selvfølgelig kan vi ikke grave opp og kjøre bort hele den gamle fyllinga

Sanere deponiet

Uttalelsene kommer i forbindelse med at konsulentselskapet Multiconsult nylig leverte en rapport som vurderte en skissert oppgraving og bortkjøring av massene i den forurensende fyllinga. Der ble luktproblemer nevnt som en av flere negative konsekvenser.

Les også

Ny rapport med svimlende tall: Nesten 1,7 milliarder for å sanere deponiet

Brastad går så langt som å kalle det en dødsstank, men mene at det likevel kan være nødvendig for å hindre ytterligere miljøpåvirkning fra deponiet.

– Hvis utgravingen skal pågå noen år, så vil vel Lillestrøm få et stempel som Moss hadde, bare at denne lukta vil være verre, fortsetter han til rikskringkasteren.

Kommentarer til denne saken