Romerikes eneste milliardær

KONGELIG:: Milliardær Hans Rasmus Astrup sammen med dronning Elizabeth da hun besøkte Astrup Fearnley Museet for noen år siden. 
FOTO: SCANPIX

KONGELIG:: Milliardær Hans Rasmus Astrup sammen med dronning Elizabeth da hun besøkte Astrup Fearnley Museet for noen år siden. FOTO: SCANPIX

Artikkelen er over 10 år gammel

Hans Rasmus Astrup har passert en milliard i formue. Dermed er han nok en gang Romerikes desidert rikeste mann.

DEL

Shippingmilliardæren og gårdbrukeren Hans Rasmus Astrup på Skjatvet gård i Gansdalen har med andre ord lagt et godt år bak seg. Siden skatteåret 2006 har formuen hans økt med over 900 millioner kroner.

Med andre ord; et eventyrlig godt år for den mediesky gansdølen. Astrup skaper formuen sin hovedsakelig gjennom selskapet Astrup Fearnley AS – et selskap som er engasjert i skips-, offshore,- gass-, fonds-, og eiendomsmekling gjennom en rekke datterselskaper. Men han er også grunnlegger av Astrup Fearnleymuseet, skogeier og storefe-bonde.

Astrups økonomiske muskler gir også en pen slant i kassa til Fet kommune. Til sammen betalte han over åtte millioner kroner i skatt. Ikke alt dette havner i Fet-kassa, men politikerne har aldri lagt skjul på at Astrups bidrag er svært verdifullt.

Rike på eiendom

Nummer to på formuestoppen på Romerike er eiendomskongen Tom Hagen fra Lørenskog.

Hagen som blant annet sto bak salget av Posten-tomta på Robsrud, hadde en likningsformue på 286 millioner kroner i fjor. Formuen har økt med drøyt 60 millioner kroner siden skatteåret 2006, men plasseringen er den samme som i fjor.

Deretter følger skilegenden og eiendomsinvestoren Bjørn Dæhlie.

Sakte, men sikkert har skikongen klatret mot toppen. Med en formue på mer enn 172 millioner kroner, er han nå Romerikes tredje rikeste.

Dæhlie tjente 7,6 millioner kroner i fjor og betalte over fire millioner i skatt. Videre på formuestoppen er det mange kjente navn. Ikke minst er det verdt å merke seg at dekkbaron Tommy Sharif nå er oppe på 16 plass. Ved hjelp av billige dekk, har Sharif skaffet seg en formue på 47 millioner kroner.

Artikkeltags