Gå til sidens hovedinnhold

Skal sette fart på det grønne skiftet

Artikkelen er over 1 år gammel

Vindkraft blir et av Akershus Energis nye og viktige satsningsområder framover, sammen med solkraft og hydrogen.

Emil Orderud går fra Equinor og begynner som sjef for Akershus Energis nye satsing innen vindkraft. Orderud har jobbet med vindkraft i Equinor i mer enn ti år, og har den seneste tiden ledet Equinors satsning på havvind i den polske delen av Østersjøen.

– Da muligheten hos Akershus Energi dukket opp ble jeg fascinert av ambisjonene selskapet har, sier han i en pressemelding fra energiselskapet.

Konsernsjef Eskil Lunde Jensen er glad for å få Orderud på laget.

Les også

Brøt seg inn i bank: Gjemte seg i søppeltralla til de ansatte hadde gått

– Det grønne skiftet går for sakte, mener han.

– Klimamålene i Viken er ambisiøse, og vi både kan og vil ta vår del av ansvaret for å få mer ny, fornybar energi inn i markedet. Vindkraft er én av flere muligheter vi nå satser på for å nå målet, legger han til.

Orderud har jobbet med vindkraft i Equinor siden 2007.

– Vindkraft er en del av den framtidige energiløsningen – lokalt, nasjonalt og globalt, sier han.

Lunde Jensen forteller om konsernets konkrete planer framover:

– Vi jobber med utvikling av småvindløsninger, hvor vi ser for oss å bygge vindkraft der det allerede er industri, forbruk og nettkapasitet, og vi er spesielt opptatt av godt samarbeid med kommuner og grunneiere, sier han.

Orderud er vokst opp i nærheten av Akershus Energis hovedkontor på Rånåsfoss, og er utdannet sivilingeniør innen maskin fra NTNU i Trondheim. Han bor i dag på Sørumsand med familien.

Kommentarer til denne saken