Gå til sidens hovedinnhold

Skal bygge 300 nye boliger

Artikkelen er over 1 år gammel

AF Eiendom skal sammen med flere partere utvikle det nye boligprosjektet i hjertet av Lørenskog.

– Boligene ved Rolvsrud Idrettspark vil være et attraktivt tilskudd som vil bidra til å heve området ytterligere, sier porteføljedirektør Katharina Hernæs i AF Eiendom i en pressemelding.

Sammen med partnerne Øie Eiendomsutvikling, Breidablikk Eiendom, Ragde Eiendom og Wenaas Kapital skal AF Eiendom utvikle de 300 boligene som planlegges i forbindelse med utbyggingen av Rolvsrud idrettspark i Lørenskog.

Som Romerikes Blad tidligere har omtalt, vedtok kommunestyret i Lørenskog detaljreguleringsplanen for Rolvsrud idrettspark og utbyggingsavtalen for samme prosjekt med stort flertall i juni i fjor.

Dermed ligger det nå til rette for både flere fotballflater og nytt tribunebygg, samt nye garderobefasiliteter og klubbhus – i tillegg til parkdrag og ny boligbebyggelse med opptil 10 etasjer.

Les også

Rolvsrud-planene endelig vedtatt: – En stor dag for idretten i Lørenskog!

Godt samarbeid

Resultatet skal bli moderne leiligheter med utsikt og sentral beliggenhet i det utbyggerne betegner som et av Stor-Oslos mest spennende utviklingsområder. Tomta kan bebygges med rundt 28.900 kvadratmeter BRA (bruksareal), skriver AF Eiendom i pressemeldingen.

Akershus Eiendom har stått for salget av eiendommen.

– AF Eiendom er allerede inne i andre prosjekter i vekstområdet Lørenskog. Vi opplever en kommune med høye ambisjoner, og ser fram til å videreføre det gode samarbeidet med kommunen og idrettslaget som er etablert gjennom forprosjekt og regulering. Boligene ved Rolvsrud Idrettspark vil være et attraktivt tilskudd som vil bidra til å heve området ytterligere, mener Katharina Hernæs.

– Ved Rolvsrud idrettspark skal vi tilby bokvalitet i et aktivt område, hvor beboerne også vil kunne nyte godt av et bredt idrettstilbud praktisk talt rett utenfor døren. Samtidig vil prosjektet legge vekt på at man enkelt skal kunne trekke seg tilbake når man ønsker det, sier hun.

Les også

– Det kommer til å bli en formidabel byggegrop de neste åra

Lavere Co2-utslipp

Hun legger til at både nærheten til skoler og flere kjøpesentre, men også kort reisevei til Oslo og store arbeidsplasser, er attraktivt for boligkjøperne.

AF Eiendom presenterte sist høst en ny strategi for klima og miljø, hvor målet er drastiske utslippskutt i prosjektene. Ambisjonen er å gjennomføre et prosjekt som har langt lavere Co2-utslipp i forhold til tilsvarende prosjekter som er bygget de siste årene.

– Vi gleder oss til å se nærmere på både materialvalg og utforming av prosjektet sammen med partnerne våre. Sammen vil vi utvikle gode løsninger for hver enkelt bolig og en attraktiv møteplass for beboere og brukere av idrettsanlegget. Her skal det bli trivelig å bo og leve, sier Katharina Hernæs.

CLP og Haavind bisto med transaksjonen, opplyser AF Eiendom.

Kommentarer til denne saken