Det er til TV 2 at Finnes sier dette.

Mediehuset hadde, på oppfordring fra Høyres pressesjef Cato Husabø, sendt en rekke spørsmål til Finnes knyttet til hans aksjekjøp. Finnes skrev til TV 2 at han ikke klarte å svare på spørsmålene nå.

– Som følge av oppmerksomheten denne saken har fått og det enorme medietrykket, er jeg rett og slett ikke i stand til å fungere som normalt nå. Det gjør at det kan ta tid før dere får svar på alle spørsmålene deres, skrev han til TV 2, og fortsatte.

– Jeg håper på forståelse for at dette er en tøff tid for hele familien vår, og vil gjerne gjenta at jeg er utrolig lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen.

Rådes til ikke å bruke tid på media

Sindre Finnes sin arbeidsgiver, Norsk industri, ønsker ikke å opplyse til Nettavisen om Finnes er sykemeldt eller ikke.

– En sykmelding er en sak mellom ansatt og arbeidsgiver som vi ikke kommenterer. Det er nå svært mange journalister og andre som stiller Sindre mange og svært detaljerte spørsmål. Vårt råd til Sindre er å ta vare på seg selv, fremfor å bruke mye tid på å svare ut media, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk industri til Nettavisen.

Erkjenner å ha holdt aksjehandel skjult

Fredag holdt kona Erna Solberg en pressekonferanse der hun sa at ektemannen hadde gjort en rekke aksjekjøp som hun ikke hadde visst om, og som kunne være innsidehandel. Finnes offentliggjorde også alle aksjekjøpene i Norge.

Finnes selv erkjenner at han har holdt aksjehandler skjult for kona og Statsministerens kontor.

– Jeg er svært lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen. Jeg har ikke vært ærlig, verken overfor henne eller Statsministerens kontor. Det beklager jeg dypt, sa han til E24 fredag.

Avsløringer

Siden pressekonferansen fredag, har det kommet en rekke avsløringer i mediene. Flere saker er basert på listene over aksjehandel som Finnes offentliggjorde. Sakene antyder at Finnes har handlet aksjer på kunnskap han har tilegnet seg gjennom kona, som var statsminister i perioden aksjehandlene ble gjort.