Gå til sidens hovedinnhold

– Simon er en av verdens beste skyttere, og han har enda mer å gå på. Det erså fortjent!

Artikkelen er over 2 år gammel

Med syvendeplassen i helmatch i onsdagens verdenscup i skyting i Beijing, befestet Simon Kolstad Claussen at han har tatt steget inn i den ypperste verdenseliten av rifleskyttere.

For andre gang i løpet av mindre enn to måneder, kvalifiserte setskogingen seg for en verdenscupfinale. Under verdenscuprunden i Dehli i India ble det en sjetteplass på 27-åringen.

Selv om Norge er en særs idrettsinteressert nasjon, er det nok ikke så mange som forstår omfanget av det Simon Kolstad Claussen presterer for tiden.

Verdensidrett

Sportssjef i Norges skytterforbund, Tor Idar Aune, utdyper imidlertid gjerne prestasjonen:

– Skyting er en verdensidrett. Foran OL i Rio kjempet 158 nasjoner å kvalifisere sine skyttere dit. Tallet er på samme nivå foran neste års OL i Tokyo. Å være med i toppen av internasjonal skyting, er ekstremt krevende. Det Simon nå gjør, er internasjonal toppidrett på øverste hylle.

– Hvordan vil du karakterisere Simon som utøver, og den utviklingen han har hatt?

– Han har en dedikasjon langt ut over det vanlige. Samtidig har han hatt gode folk rundt seg opp gjennom karrieren, det være seg trenere, familie og klubb.

– Men han har én mann å takke for at han er der han er i dag: Seg selv. Simon har det hodet som trengs for å orke å trene så mye over så lang tid som han har gjort. Han har kort og godt satt livet på vent i jakten på å bli best. Han har gått en lang vei, men vært ekstremt tålmodig. Jeg har i mange år sagt til ham at gjennombruddet vil komme. Men om det skjedde i neste måned eller neste år har jeg ikke kunnet si noe om. Nå har det skjedd. Han er en av verdens beste skyttere, og han har enda mer å gå på. Det er så fortjent!

– Har fått etterlengtet løft

– Det føles bra å være der oppe, sier hovedpersonen selv til Indre Akershus Blad på telefonen fra Beijing.

Han var nest best i kvalifiseringen med 1177 poeng, men fikk det tyngre da de åtte beste skytterne innledet kampen om medaljene og kvoteplasser til neste års OL.

– Jeg skjøt ikke optimalt på knestående, og på stående ble det litt for mange niere, oppsummerer han.

Dermed forsvant han ut av finalen som andre skytter og ble med det nummer syv.

Han har imidlertid resepten klar for å kjempe om pallplasser i framtida;

– Mest mulig tøff matching, både i verdenscup og andre internasjonale stevner av høy kvalitet.

– Denne sesongen har gitt meg det løftet jeg har ventet på. Nå ser jeg at jeg kan være med i det ypperste tetsjiktet og gleder meg til fortsettelsen.

Ingen kvoteplass

Eneste lille skåret i gleden var at syvendeplassen ikke ga kvoteplass til OL.

– Da måtte jeg ha vært blant de fire beste. Men det kommer flere muligheter. Den første i verdenscupen i München om noen uker.

PS: Norge har allerede en kvoteplass i øvelsen i neste års OL. Den sikret østfoldingen Henrik Larsen med sin fjerdeplass i fjorårets VM. Larsen er imidlertid ikke automatisk klar for å skyte for Norge i neste års OL.

– Plassen tilfaller den av rifleskytterne våre som har vist best form frem mot OL-uttaket gjøres, forteller Tor Idar Aune.

Kommentarer til denne saken