Gå til sidens hovedinnhold

Takk, Ole Torp!

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er du over 50 og føler at arbeidsgiveren din ikke setter pris på den kunnskapen og erfaringen du har?

Da skal du lese VGs intervju med Ole Torp sist lørdag. Han plasserer skapet der det skal stå.

– 65 år, herr Torp, ... du burde vel streng tatt ha sittet i sofaen og kritiser dine kollegaer i NRK derfra? Det digitale forandringsspøkelset herjer overalt, sier journalisten.

– Redd for forandringer? Herregud da, mann, vi har jo ikke opplevd annet enn forandringer. Mange av oss over 60 er omstillingsdyktige som bare faen. ..., svarer bergenseren.

Noen som kjenner seg igjen? Som stadig får høre at ungdommen har vært på internett fra de var født og tenker: Ja, men jeg har vært der lenger. Da jeg startet var de ikke født.

Som føler seg stemplet som «utgått på dato», selv om «best før» ikke stemmer. Tvert imot, man tenker: Jeg har faktisk aldri vært bedre enn nå.

Nina Skyrud

Journalist og Signert-skribent i Romerikes Blad.

 

Ole Torp er forbauset over norsk arbeidsliv og har sett seg lei på norske bedrifters behandling og oppfatning av seniormedarbeiderne.

I utlandet er alder ensbetydende med erfaring, troverdighet og nyhetsautoritet.

– Du har hele tiden med deg det du har gjort. Det er en verdifull bagasje. Slik er det i mange andre bransjer også, sier den anerkjente programlederen.

Seniormedarbeider burde være et positivt ladet ord, ikke en betegnelse på en medarbeider man bare venter på skal gå av med pensjon. Det er utrolig godt med mennesker som Ole Torp som taler aldersrasismen midt imot og selv viser at han er best. Best til å lage intervjuer med substans, finne interessante intervjuobjekt og få dem til å snakke, fordi han har tyngde og erfaring.

NRK-journalisten med sitt eget intervjuprogram liker ikke slurv, ensidige framstillinger av et problem, manglende nysgjerrighet og fravær av kritisk sans.

Han mener vi mediefolk må være flinkere til å bruke et korrekt språk.

– Det er nyheter og formidling vi driver med. Da bør vi strekke oss etter det optimale, mener han.

Vi trenger å høre det.

– Mange klikk er ikke nødvendigvis det samme som kvalitet, men å få sakene fort ut, er også en kvalitet, sier Torp og refererer en NRK-sjef.

– Men det må være korrekt, en målsetting vi alltid har hatt i journalistikken. Vi må kunne gjøre begge deler. Det har vært, og er alltid, en deadline i denne bransjen, poengterer han.

Vi kan altså ikke skylde på høyt tempo, færre ansatte og manglende kvalitetssikringssystemer. Vi må gjøre som Torp. Vi må skjerpe oss og ikke la jakten på klikk gå oss til hodet.

Han har rett. Vi er omstillingsdyktige og vi har opplevd store forandringer.

Men i bunn og grunn handler det om det samme som det alltid har gjort, lage saker som er relevante for leserne og seerne våre, sjekke fakta, finne dokumentasjon, spørre flere kilder og framstille informasjonen på en god og korrekt måte.

Kommentarer til denne saken