Shabana Rehmans bror, Shakeel Rehman, bekrefter dødsfallet i et innlegg på Facebook.

«Det er med bunnløs sorg jeg må meddele at vår høytelskede uerstattelige søster, datter, tante, venn, midtpunkt, humørspreder og stolthet gikk fredfullt bort i dag tidlig», skriver han.

Ifølge broren har Rehman vært innlagt på sykehus de siste åtte dagene.

«Hun har kjempet hardt og aldri gitt opp håpet. Hun ville leve videre for familien, kjærligheten og for det landet som hun elsket så enormt høyt», heter det i innlegget.

«Men i det siste har ikke kroppen klart mere. Sykdommen avmagret henne.»

Kreftsyk

Shabana Rehman ble hyllet fra scenen. Men deltagelsen koster.

Det var i januar at Rehman, som tidligere var bosatt i Fetsund, offentliggjorde at hun hadde fått kreft i bukspyttkjertelen. Hun har siden vært meget åpen om sykdommen sin overfor mediene og på sosiale medier.

Høsten 2021 fant hun lykken med Petter Simonsen (50) fra Hemnes.

«Min høyt elskede Shabana reiste i dag tidlig over til den andre siden», skriver Simonsen i et innlegg på Facebook torsdag ettermiddag.

«Fredfullt omgitt av sine aller nærmeste. Jeg er i stor sorg men kjenner samtidig på enorm takknemlighet for hvert sekund jeg har hatt sammen med min tvillingsjel og store kjærlighet», skriver han.

– Utover det ønsker jeg nå å sørge i stillhet og vil ikke nå kommentere noe mer eller gi noen intervjuer. Trenger å sørge i stillhet, skriver Simonsen i en SMS til Romerikes Blad og henviser til innlegget.

Åpenhjertige

Det var så sent som i sommer paret bekreftet forholdet.

– Det har utviklet seg fra et nært vennskap til forelskelse, og vi er et kjærestepar, sa Simonsen til Indre Akershus Blad da.

– Nå har vi fullt fokus på hennes helbred, og ønsker ro og fred rundt det hele. Jeg er veldig glad i jenta, og vi hjelper hverandre så godt det lar seg gjøre, sa han.

Rehman avslørte forelskelsen først i et intervju med Se og Hør.

– Jeg forstår at det kan framstå rart at et forhold etableres når livssituasjonen skulle tilsi noe helt annet. Det er både magisk og skummelt på samme tid. Jeg tenkte «Fy søren. Petter er ikke skuddredd». Det er ikke jeg heller, men det er klart at det krever mot av oss, fortalte hun da.

Saken oppdateres.