Gå til sidens hovedinnhold

Ser skremmende tendens: Nå er alle patruljene igjen tilbake på veiene

I forbindelse koronapandemien har UP måttet avse ressurser. Nå er alle patruljene igjen tilgjengelige for å fakke råkjørerne.

Til tross for færre biler på veiene, har UP sett en økning i antallet grove fartsovertredelser.

– UP-patruljer landet rundt har de siste ukene stoppet flere sjåfører for grove fartsovertredelser på veiene. Fart er den mest medvirkende årsaken til dødsulykker og hardt skadde i trafikken. Derfor ber vi deg innstendig om å overholde fartsgrensene og vise hensyn i trafikken - da beholder du lappen og sparer liv, skriver Utrykningspolitiet på sin egen Facebook-side.

Økningen kommer til tross for at mange av patruljene ikke har vært tilgjengelige på grunn av at de har vært omplassert til å kontrollere grensene i forbindelse med koronapandemien.

Flere av de verste overtredelsene har vært på Romerike, blant annet mistet en mann i slutten av 30-åra førerkortet etter å ha blitt målt til 189 km/t på E6 ved Skedsmovollen i helga.

Nå opplyser derimot UP-sjef Jon Steven Hasseldal, at alle mannskaper igjen er tilgjengelige.

– Coronatiltakene avsluttes og andre tiltak normaliseres. Det vil trolig bli mer mobilitet i samfunnet nå. Derfor forventer vi en økning i trafikkmengden mot det normale for årstiden, sier UP-sjefen til Dinside.no som først omtalte saken.