Gå til sidens hovedinnhold

Ser ikke lyst ut for bussruten: – Det er et viktig tilbud som knytter hele området sammen

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter knappe seks måneder i drift, melder Lørenskog kommune om en usikker fremtid for bestillingstransporten mellom Fjellhamar og Hanaborg.

«Blir den ikke brukt mer, kommer tilbudet til å bli lagt ned,» skriver de på sosiale medier.

Romerikes Blad skrev i juni om utvidelsen av kollektivtilbudet i Lørenskog. Tilbudet ville da involvere en minibuss som kunne bestilles inntil en time før man ville bli hentet, basert på bestillinger fra telefon eller en app, i området mellom Fjellhamar og Hanaborg.

En av grunnene til at busstilbudet i området ble endret til en minibuss, var at brua over Hanaborg stasjon ikke er godkjent for akseltrykk på over seks tonn. Noe som gjør at en vanlig buss ikke kan kjøre over brua, informerer Lørenskog kommune.

Uten tilbudet om minibussen, vil området stå helt uten kollektivtransport.

– Det er et fantastisk tilbud

Etter at Ruter gjorde kommunen oppmerksom på at det var få som brukte linje 316, har de iverksatt en ekstra informasjonskampanje om tilbudet ovenfor lørenskogingene.

Nye plakater er hengt opp og brosjyrer er lagt ut, i tillegg til informasjon som blir delt via sosiale medier.

– Vi vil jo gjerne at flere benytter seg av det. Det er et fantastisk tilbud, den henter deg hjemme og leverer deg dit du skal innenfor det bestemte området, også kan den hente deg og kjøre deg hjem igjen senere om man vil det. Så nå skal vi sende ut en SMS til alle beboere i området å informere om tilbudet, sier kommunikasjonssjef i Lørenskog kommune, Bettina Thorvik.

Etter et innlegg kommunen la ut på sin Facebook side, har det strømmet inn med kommentarer. Flere skriver at de ikke har visst om dette kollektivtilbudet i det hele tatt, noe som Thorvik innrømmet var overraskende.

– Jeg synes det er leit, og derfor vi gjør en ekstra innsats nå. Det er et viktig tilbud som er med på til å knytte hele området sammen. Til syvende og sist så er det ikke vi som avgjør om tilbudet blir opprettholdt, men vi kan være med å legge til rette for at flere skal ta tilbudet i bruk, sier Thorvik.

(Saken fortsetter under bildet)

Et prøveprosjekt

Romerikes Blad har vært i kontakt med Ruters kommunikasjonssjef, Gro Feldberg Janborg, som kan fortelle at det for øyeblikket ikke er noen konkret vurdering på å legge ned tilbudet.

Hun understreker derimot at det er et prøveprosjekt.

– Linjen ble igangsatt for en 12 måneders prøveperiode, for å få erfaring med anropsstyrt kjøring. I løpet av perioden vil Ruter sammen med Lørenskog kommune vurdere tilbudet, med tanke på interesse og faktisk bruk, sier Janborg.

Ifølge Janborg, så er det mellom 40–50 passasjerer i uken som benytter seg av bestillingstransporten.

– Det er absolutt plass til flere kunder om bord, og vi oppfordrer til å ta tilbudet i bruk. Forhåpentligvis vil kommunens informasjonsfremstøt bidra til at flere vil teste ut tilbudet med linje 316, sier hun.

Kommentarer til denne saken