Gå til sidens hovedinnhold

Sender lekkasjer i Northug-saken til Spesialenheten

Artikkelen er over 1 år gammel

Øst politidistrikt har sendt en sak til Spesialenheten for politisaker i forbindelse med lekkasjer i Northug-saken, opplyser de i en pressemelding.

Nyheten om at Petter Northug (34) var blitt stanset og siktet for både fartsovertredelse og ruspåvirket kjøring ble offentliggjort av 34-åringen selv på Instagram.

Samme kveld ble blant annet flere videoer av Northugs bil, som hadde blitt stanset på Mogreina, publisert hos flere medier.

I ettertid har saken fått enormt mye oppmerksomhet i mediene.

– Vi ser alvorlig på at opplysninger fra etterforskningen er lekket til pressen, og har derfor valgt å oversende saken til Spesialenheten for nærmere undersøkelser. Tillit til at politiet håndterer opplysninger vi får på en god måte er helt avgjørende for å løse vårt samfunnsoppdrag, sier politimester Ida Melbo Øystese.

Politiet mener det er en fare for at opplysninger som kommer fram gjennom lekkasjer kan bidra til å ødelegge etterforskningen og redusere muligheten for oppklaringen av saken.

Les også

Politiet varslet om intimt Northug-bilde

– Det er svært viktig at informasjon vi ønsker å ta opp i avhør med siktede eller vitner ikke er gjort kjent for allmennheten på forhånd, sier Øystese.

Øst politidistrikt ønsker per nå ikke å gi noen eksempler på hvilke opplysninger som er bakgrunnen for anmeldelsen.

Kommentarer til denne saken